Skocz do zawartości
3ho

nie liczy sie szybkosc, tylko jakosc:)

Rekomendowane odpowiedzi

czolem ludzie

nie bede owijal w bawelne i walne prosto z mostu

namieszaliscie mi kurde glowie tymi modami

przez zaczalem sie zastanawiac ile kosztuje pleksa, farba, wentylatorki, radiatory i czesci elektroniczne

ale po to jestescie, nie :wink:

wiem, ze pewnie gdzies na forum jest tego multum, ale srednio chce mi sie szukac

moze mi ktos orientacyjnie powiedziec ile kosztuje pleksa? :)

i czy ktos widzial niebieskie diody PROSTOKATNE (czyt. nie okragle) zwykle najlepiej, nie hiperjasne

bo mi pan w sklepie elektornicznym powiedzial, ze nie wie czy takie w ogole produkuja

przy okazji chcialem sie pochwalic swoim poteznym sprzetem :D , jakim jest p166mmx na plycie asusa, 32mb ram (edo of kors), cdrom x4, s3trio 64v+, slack+win98 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji chcialem sie pochwalic swoim poteznym sprzetem :D , jakim jest p166mmx na plycie asusa, 32mb ram (edo of kors), cdrom x4, s3trio 64v+, slack+win98 8)

Mam taki serwer :) Tylko że zamiast Win98 śmiga tam Debian. A co do diod - nigdy nie widziałem prostokątnej, ale nie wykluczam ich istnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diody PROSTOKATNE (czyt. nie okragle)

pilniczek i jedziesz...

takie male prostokatne sa w tel. komorkowych :twisted: mozesz wyciagnac :twisted: albo kupic w dobrym sklepie el. tylko one sa drozsze od zwyklych.

MOze wytlumacz po co ci kwadratowe diody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tom.O: no ja mam jeszcze slacka (slackware'a)

uff...AR: jak nie znajde prostokatnych, to cza bedzie :wink:

ld: w tym moim cudenku :wink: sa diody do powera, turbo i hdd

zbrzydly mi juz te kolory co mam

tak w ogole to bym sobie wymienil wyswietlacz led'owy tez na niebieski ale takich rzeczuf to juz chyba nie robia :(

to co z ta pleksa? wie ktos orientacyjnie ile to moze kosztowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh prostokatne to sa tylko diody montowane w komórach czyli powierzchniowe ( chyba SMD sie to nazywa ale nie jestm pewien ) i o takie nalezy pytac w sklepach ale ostrzegam drogie sa no i z lutowaniem moze byc jazda. Zwykla lutownica transformatorowa nie polutuje cza miec stacjonarna ze wzgledu na male rozmiary tyvh elementów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha mozna je znalesc na mobo albo w czytnikach dvd i nowszych cd i wypalarach i komorkach. Nie pytac o ceny bo nie pamientam ile to kosztuje ale w dobrym sklepie powinni miec. Tak wiec troszke szcescia trza miec zeby kupic i dobra lutownica i duzo wprawy i bedzie git.Aha mozna je znalesc na mobo albo w czytnikach dvd i nowszych cd i wypalarach i komorkach. Nie pytac o ceny bo nie pamientam ile to kosztuje ale w dobrym sklepie powinni miec. Tak wiec troszke szcescia trza miec zeby kupic i dobra lutownica i duzo wprawy i bedzie git.Aha mozna je znalesc na mobo albo w czytnikach dvd i nowszych cd i wypalarach i komorkach. Nie pytac o ceny bo nie pamientam ile to kosztuje ale w dobrym sklepie powinni miec. Tak wiec troszke szcescia trza miec zeby kupic i dobra lutownica i duzo wprawy i bedzie git.Aha mozna je znalesc na mobo albo w czytnikach dvd i nowszych cd i wypalarach i komorkach. Nie pytac o ceny bo nie pamientam ile to kosztuje ale w dobrym sklepie powinni miec. Tak wiec troszke szcescia trza miec zeby kupic i dobra lutownica i duzo wprawy i bedzie git. :)Aha mozna je znalesc na mobo albo w czytnikach dvd i nowszych cd i wypalarach i komorkach. Nie pytac o ceny bo nie pamientam ile to kosztuje ale w dobrym sklepie powinni miec. Tak wiec troszke szcescia trza miec zeby kupic i dobra lutownica i duzo wprawy i bedzie git. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecie nie kupie dvd albo cd albo komurexa zeby tylko diode z tego wycianac :? 

to juz wole podpilowac taka niebieska okragla po 2,30zl

Nie kaze ci kupowac nic z tych zeczy dalem ci tylko inf ze jak bys mial cos uszkodzonego to mozesz z tego wziosc. A takie diodki to mozna kupic luzem wystarczy troszke pochodzic po sklepach albo na necie kupic. Ale nie polecam kupowania bo na necie drogie. Jdz se do jakiegos sklepu elektronicznego i zapytaj to moze ci gosciu zamówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Pentium 200MMX 32mb, delta 48x. Myślałem czy by niezłorzyć sobie jeszcze starej 286.

Nieźle :) Ja, oprócz kompa, na którym pracuję, mam jeszcze starego Cyrixa PR200, a w szafie Atari 800XL 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Pentium 200MMX 32mb, delta 48x. Myślałem czy by niezłorzyć sobie jeszcze starej 286.

Nieźle :) Ja, oprócz kompa, na którym pracuję, mam jeszcze starego Cyrixa PR200, a w szafie Atari 800XL 8)
-

nie chwal sie chlopie, nie chwal sie ;)

ja mam w szafie atari 130 XE ze stacja dyskow i amige 500 i 1200. 8)

siemano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja najpierw mialem commodore 64 potem byl celek 366 i wtedy zaczalem sie bawic w zamiane czesci od kompa. i tak jak obliczylem to mi powstaly takie wyniki:

zmienialem:

3 x procka

4x k. grafiki

2x obudowe

3x plyte glown

5x cd rom

w kazdym badz razie ze starego celka zostal mi tylko monitor oraz stacja dyskietek........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chwal sie chlopie, nie chwal sie ;)

ja mam w szafie atari 130 XE ze stacja dyskow i amige 500 i 1200.  8) 

siemano

Dlaczego mam się nie chwalić? ;) Ta 800-tka to wypasiony komp! 256kB RAM, wbudowany dodatkowy system operacyjny QMEG (dodatkowa kostka z ROMem), wbudowany pod obudowę cartridge ze SpartaDOS X, dwustronna stacja dyskietek o podwójnej gęstości zapisu (SN-360), do tego joy TopStar o platynowanych stykach i z systemem antywstrząsowym. Była jeszcze kiedyś drukarka igłowa Mera-Błonie, nie pomnę modelu, ale bez problemu drukowała polskie znaki. Heh, i co? Robi wrażenie, nie? 8) Tylko kto jeszcze pamięta tamte czasy... Łza się w oku kręci... Chlip...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie koncze robic termostat do zasilacza

chyba nie musze tlumaczyc jak to bedzie (czyt. powinno wg projektu) dzialac

schemat i opis wzialem z elektroda.pl, a oni z praktycznego elekronika

zobaczymy co z tego wyjdzie

ps. trzymajcie kciuki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi