adonis Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 mam procesor amd duron 1800 i do tego chałasliwy coler.mam pytanie ,czy moge zastapic wentylator od procka na wentylator od zasilacza?temperatura procka w stresie mam 45C.albo zmiejszyc obroty colera i dodatkowo go schłodzic wentylatorem o zasilacza?.prosze o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Lepiej już wymienić cały cooler bo ten radiator co pewnie masz na procu to jakis boxowy kawałek metalu z wysokoobrotowym wentylem. Jak chcesz miec dosc cicho to zaopatrz sie w spire whisper rock IV albo V Edytowane 21 Listopada 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 moze go nasmarowac,ale w wentylatorku nie mam zadne dziurki zeby wlac jakie oliwy,to jak go nasmarowac?, i jaka jest bezpieczne temperatura procka amd duron 1800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Jak w stresie masz 45 stopni to nie jest tak zle - nasmarowac mozesz wentyla raczej :P Odkrecasz go od radiatora, odwracasz na druga stronę, odrywasz delikatnie naklejke, wyciagasz gumowa zatyczke, potem pinseta albo cyrklem wyjmujesz plastikowy pierscien zabezpieczajacy i wysuwasz wirnik w dol. Potem przy skladaniu nie zapomnij o tym pierscieniu - jest bardzo wazny bo trzyma wirnik w ryzach. ale nadal uwazam ze bardziej sensownym pomyslem bedzie zmiana calego coolera Edytowane 21 Listopada 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ok sprubuje go nasmarowac,dzieki.polec mi jakis cichy cooler ,najlepiej najtanszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Spire Whisper Rock IV lub V Pentagram Freezone QC AlCu 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ok ,nasmarowałem go i jest troche ciszej,ale bede sie rozgladał za jakims innym colerem i radiatorem,chociaz ja w stresie ma 45C,to wydaje mi sie ze jest elegancko i nie potrzebuje radiatora tylko jakis inny coler.pozdrawiam i dzieki za porade kolego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Coolerem nazywamy caly zestaw czyli wentyl + radiator.. a jak szukasz jakiegos taniego i w miare wydajnego i cichego wentyla to polecam arctic Pro 2 L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...