Kamilek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam.Mam Asusa p4p800 oraz proca 3.0 Ghz. Do tej pory działały sobie ładnie podkrecony proc na 3.67 aż od pewnego momentu wszystko zaczeło siadać.Wymieniłem paste temperatury są jeszce niższe niz wczesniej a tu ciągle nic.Ale zauważyłem że napięcie na procu spadło w stresie z 1.525 do 1.25 a nawet 1.22 !!! Co robić w tej sytuacji ??Wczesniej az tak mocno nie spadały.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.Kamil PS.Kupiłem radiatory na mosfety ale one są chyba na nie za duze. Są to radiatorki od pamięci BGA.Jeden forumowicz mi je polecił ale nie wiem kompletnie jak je przykleic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Miałem to samo,padły tranzystory w stabilizatorze napięcia procesora.Przy takiej częstotliwości pracy procesora potrzeba duuużo prądu.Dziwne że Ci jeszcze działa.U mnie jeden pękł.Udało mi się to naprawić(tranzystory z innej płyty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Kamilek: też się zbieram do podkręcania kompa na podobnym sprzęcie - podaj jaki masz wentylator do tego procka żeby działał i po jakim czasie siadł ci sprzęt... z góry dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) pewnie ci sie PWM'y przegrzaly 3 fazy sie kiedys skoncza:P Edytowane 21 Listopada 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Ja na prescocie też mam 1,22v w stresie i chodzi stabilnie ale na 3,00@3.30.Na tym asusie są cholernie mocne mosfety troche dziwne żeby któryś padł.No chyba że przeżynałeś proca powyżej 4 ghz.A może ci siadła jedna linia 12v w zasilaczu jak masz 2 i nie starcza prądu dla proca. Edytowane 21 Listopada 2005 przez Arczi2222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 To co zrobic ?? Oddać płytę na gwarę ??Jak mogę sprawdzic co nawaliło ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ja bym na gware oddał bo jak coś samemu zrobisz to moga ci jeszcze nie uznać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Ja na prescocie też mam 1,22v w stresie i chodzi stabilnie ale na 3,00@3.30.Na tym asusie są cholernie mocne mosfety troche dziwne żeby któryś padł.No chyba że przeżynałeś proca powyżej 4 ghz.A może ci siadła jedna linia 12v w zasilaczu jak masz 2 i nie starcza prądu dla proca.Posprawdzaj miernikiem napięcia na obu liniach 12 v w zasilaczu pod obciążeniem,chociaż wątpię żeby był to zasilacz.Możesz jeszcze sprawdzić pod obciążeniem paluchem czy wszystkie mosfety zasilające proca się tak samo grzeją jakby któryś był zimny albo grzał się znacznie bardziej niż reszta to znaczyło by że padł. Edytowane 22 Listopada 2005 przez Arczi2222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Byłem w serwisie i ponoć to zasilacz.Wiec sobie kupuje nowy i tak myśle czy odrazu nie zmienić sobie płytki na abita IC7 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Byłem w serwisie i ponoć to zasilacz.Wiec sobie kupuje nowy i tak myśle czy odrazu nie zmienić sobie płytki na abita IC7 :D chieftec 420watt ci nie wyrobil??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 nie no bez jaj u mnie ten chieftec wyrabia bez problemu nawet przy oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Moze tamten byl poprostu wadliwy.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...