Hendel Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam mam problem z takim zadankiem Mianowicie chodzi o to zeby po wpisaniu jakiegos wyrazu np "basia" program podal dlugosc tego wyrazu ( czyli 5 cyfr) , pokazal ten wyraz napisany wspak czyli aisab i wypisal wystepowanie poszczegolnych liter np a -2 , b-1 itd. Wie ktos jak to zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 poczytaj o odrabianiu prac domowych ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 hehe faktycznie:)), zara napisze co udalo mi sie zrobic a co nie chce dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 hehe faktycznie:)), zara napisze co udalo mi sie zrobic a co nie chce dzialac/* *zakładam że są tylko małe litery */ void wyswietlRaport(*char napis) { int wymiar = 'z'-'a'; int tab[wymiar]={0}; int length = strlen(napis); for (int i=0;i<length;i++) tab[napis-'a']++; printf("długość napisu = %d\n\n",length); for(int i=0;i<wymiar;i++) printf("%c wystąpienia : %d\n",('a'+i),tab); } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 uses crt;var slowo:string; l,dl,i,j:byte;begin clrscr; readln(slowo); dl:=length(slowo); writeln('dlogosc slowa: ',dl); for i:=dl downto 1 do begin for j:=1 to dl do begin if slowo[i]=slowo[j] then inc(l); end; writeln(slowo[i],' - ',l); l:=0; end; readln;end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Mialem dośc podobny problem tyle ze ebz zliczania wystąpien danej litery, moze Ci się przyda część z tego co tu napisałem: http://forum.purepc.pl/Stringi-I-Wyrazy-W-...u--t165916.html liczy litery ze spacjami, bez spacji, wyrazy, litery w kazdym wyrazie i wyswietla podsumowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...