Skocz do zawartości
stargazer

Problem, Klawiatura + Mysz, Labtec Ultra Flat Wireless

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Napotkalem ostatnio taki problem u znajomego w zestawie klawaitura + mysz Labtec Ultra Flat Wireless.

Po ustawieniu komunikacji pomiedzy Mysza,klawiatura i odbirnikiem wszystko wszytsko działa, póki nie odłączymy komputera całkiem od sieci zasilania.

PO odłączeniu z sieci i po ponownym podłączeniu i włączeniu komputera, Mysz i Klawiatura nie reaguje.W ogołe port ps/2 wydaje się nieaktywny(całkowity brak reakcji na strojenie, diody num,caps, scroll nie reaguja rowniez). Dopiero pomaga kilkukrotny restart i wyciagniecię wtyczek od myszy i klawiatury z komputera. Wtedy przy starcie mrugną diodki num,caps, scroll na odbiorniku i da się wtedy na nowo dostroic urzadzenie.

I tak za kazdym razem. Płyta Gigabyte na chipsecie i915,dokładnie nie wiem która.

Co moze byc przyczyna takiego zachownia? Plyta? Czy moze ten zestaw bezprzewodowy? Dzieki za jakies rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Moja odpowiedź pewnie niewiele Ci pomoże ale z tym zestawem miałem kiedyś styczność - kupiłem swojej sympatii. NIe będę opisywał swoich bojów ale skończyło się na tym, że zestaw wylądował spowrotem w sklepie. Teraz moja Miła :) rozkoszuje się klawiaturką Benq X800 i myszką A4Tech z tym fioletowoniebieskim podświetlaniem - polecam szczególnie te klawiaturkę. Podsumowując: jeśli masz możliwość pozbądź się tego.

Pzdr

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi