Skocz do zawartości
Misiacz

Pixel TV Pro + Windows XP ... pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

nie mogę sobie dać rady ze sterownikami, jak już mi się udało odpalić Tuner tak, żeby mi łapał wszystkie kanały, to nie mogę przechwytywać obrazu w rozdzielczości większej niż 384x2?? (nie pamiętam dokładnie tych wielkości), i pod Win 98 było tak pięknie, wszystkie kanały, capturing 768x576 ... czy ktoś zna jakieś sterowniki, na których to chodzi normalnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nie mogę sobie dać rady ze sterownikami, jak już mi się udało odpalić Tuner tak, żeby mi łapał wszystkie kanały, to nie mogę przechwytywać obrazu w rozdzielczości większej niż 384x2?? (nie pamiętam dokładnie tych wielkości), i pod Win 98 było tak pięknie, wszystkie kanały, capturing 768x576 ... czy ktoś zna jakieś sterowniki, na których to chodzi normalnie?

Z tego co wiem to XP w większości przypadków ma problemy z obsługą tunerów TV. Zawsze możesz na jednej partycji (D:) zainstalować WIN98/ME i potem instalujesz XP na (C:) i masz dwa systemy. Jest to dobre rozwiązanie ponieważ jak coś nie działa na XP to zazwyczaj idzie bezproblemowo na 98/Me. Ja mam tak w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gosc napisal ,ze karta tv chodzila pieknie ,a nie caly system win98. Ten system poszedl juz w zapomnienie ,w stosunku do win2000 i xp obniza wydajnosc kompa o pare % i ma cholernie badziewny desing. Osobiscie uwazam ,ze dla kompa "domowego" nie am w tej chwili lepszego systemu niz XP.

Mam identyczna karte tv i pod XP nie mam z nia zadnych problemow ,po zainstalowaniu odpowiedniego softu dla tego systemu -oczywiscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... ja tam jednak zostane dalej przy win 98 SE , jak sie go odpowiednio skonfiguruje i pogrzebie gdzie trzeba to nie jest taki zly

A co do XP , moze nie jest zly , ale potrzeba dobrego sprzetu do niego

Odkad pojawil sie XP pojawilo sie wiele postow POMOCY......Win XP

A z kartami TV w Win XP tak juz jest , trzeba ostro pokombinowac aby dzialalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Wam mówię, że najlepiej mieć w domu dwa systemy. Jeden stary jak WIN98SE/WIN ME i drugi WIN XP. Jak coś nie idzie na XP to idzie na 98/ME. Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Wady? Są - 2 Windowsy trochę zajmują no i trzeba mieć przynajmniej 2 partycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W2K RULEZ :P Gosciu daj te steryna mjela zobaczymy co tam siedzi, powiedz mi czy są firmowe czy jakies lewe jak bedą w miare łatwe to Ci dopisze procedure tylko <bip> skad ja skołuje te karte:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe CeglA jak to zrobiłeś, że wszystko jest pod XP ok ... dlaczego zmieniłem 98 na XP? kiedyś trzeba, w końcu 98 swoje lata już ma ... ale po tylu walkach ze sterami pod XP do katry TV stwierdzam, że na prawdę nie wiem, jak to paskudztwo skonfigurować ... przede wszystkim, poszedłem za radą, żeby wziąć stery od wersji 5.21, ok, tuner działa w porządku, tylko poza tunerem jest jeszcze coś takiego jak capturing, i tutaj kicha ... jak pod 98 mogę bez problemów zrzucać obraz 768x576, tak pod XP dostaję komunikat w stylu, że urządzenie nie obsługuje takich rozdzielczości (dupny sterownik), do tego przy maksymalnej działającej gubi ramki ... tych sterowników wypróbowałem na pęczki, i zawsze to samo ... zresztą pod Win 2000 jest to samo, co w ogóle mnie zaczęło zastanawiać ... generalnie poszedłem za radą, i mam teraz XP i 98SE, ten drugi używam do capturingu i dekodowania Canal+, co w XP również się nie udaje, a w 2000 działa tak sobie ... szlak by ich trafił z tymi systemami, żeby człowiek musiał mieszać parę Windows'ów, aby mu wszystko działało ... kolego CeglA, zdradź mi, jak to zrobiłeś że "wszystko" działa ok, i co tak naprawdę to "wszystko" oznacza ... co to jest "odpowiedni soft"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...