Skocz do zawartości
Barbicha6

Glacialtech Turbine 4500

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem i nigdzie niemogłem wyszukać testów w zrozumiałym języku tego coolerka. Wydaje się być fajny i w miare sęsowny. Jest tez całkiem niedrogi ( na allegro 59 blach - http://allegro.pl/show_item.php?item=72880434 ).

Bardzo proszę o jakieś informacje o nim. Może ktos się z nim juz spotkał i wie jak to działa. Chce wymienić standardowego boxa celerona na cos innego. zastanawiam sie miedzy Turbine 4500, a Arctic Cooling Freezer 4. Ale jakoś nie przemawiaja do mnie rurki cieplne i wole jak podstawa jest bezpośrednio aluminiowa połączona z radiatorem.

Wiem, że ten turbine 4500 ma bardzo ciekawą budowe. Rurka, a w środku żeberka, jakby zwykły radiator wywinięty do wewnątrz, a powietrze przepychane przez 2 wentylatorki przepływa w środku. Właśnie co do tych wentylków, to cooler ten jest oferowany w 2ch opcjach. Zwykła, gdzie wentylki kręcą się 1900 obr/min i wersja PRO, gdzie kręcą się szybciej, głośniej i dodatkowo świeca na niebiesko. ja bym chyba wybrał opcję bez świecenia, a w razie potrzeby zamontował ARCTIC FAN PRO za 7 zeta od sztuki.

W tej chwili procek na boxie mam 37 stopni, ale tylko dlatego, że go niedawno zdejmowałem i troche pasta się poprzesówała. Wcześniej było ok 33 stopni.

Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi