HardSounds Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 MaM takie pytanko ... Mam plytke abita nf7 semprona 2.2(chlodzenie boxowe ^^) pamieci kingstony 2x 256 400mhz i zasilacz.....tracer 350W ^^ Podkrecilem magistrale o pare MHZ(9x176) i pamiatki maja teraz 420 mhz chcialbym wiecej.... ,ale sie boje bo po1 jak dalej bede podkrecal to takze taktowanie pamieci dalej bedzie szlo do gory i boje sie ze je uszkodze(bedzie szlo czy da sie jakos zrobic zeby sie one rowniez nie podkrecaly?)Czy tez podkrecenie pamieci nie ma na nie takiego wplywu ? Komp idzie teraz 5ha i temperatura na procku wynosi 41 C. Co radzicie na tym zasilaczu chlodzeniu pamieciach , do ilu probowac i czy wogole probowac ? Istnieje jakas "bezpieczna granica" dla tego configu? Prosze o rzetelne odpowiedzi i pomoc. Jeszcze 1 mam radeon 9550 chodzi na rdzen : 415MHz i pamieci 504MHz Ma to jakies znaczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) a pamięci ci nie idą czasem synchronicznie z prockiem ? żeby mieć na pamieciach 420 mhz musiałbyś puścić fsb na 210 mhz. chyba że jedziesz na asynchro, to wtedy ustaw pamiątki na 200 i sie nie bój że ci się coś z nimi stanie. tylko im więcej pordkręcasz tym większe napięcie jest potrzebne na procku i na pamieciach Edytowane 22 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Pierwsze: Tracer nie jest zasilaczem do podkrecania. Poszukaj tematu o spalonych zasilaczach Drugie: Jak jestes naprawde zdesperowany i chetny spalenia przynajmniej zasilacza :arrow: pusc pamieci synchronicznie (takie samo taktowanie z fsb). I zaopatrz sie w miernik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...