Skocz do zawartości
HardSounds

Abin Nf7 +sempron 2.2 Oc Problem/pytanie/prosba O Rade/wyjasnienie ....

Rekomendowane odpowiedzi

MaM takie pytanko ...

Mam plytke abita nf7 semprona 2.2(chlodzenie boxowe ^^) pamieci kingstony 2x 256 400mhz i zasilacz.....tracer 350W ^^

Podkrecilem magistrale o pare MHZ(9x176) i pamiatki maja teraz 420 mhz chcialbym wiecej.... ,ale sie boje bo po1

jak dalej bede podkrecal to takze taktowanie pamieci dalej bedzie szlo do gory i boje sie ze je uszkodze(bedzie szlo czy da sie jakos zrobic zeby sie one rowniez nie podkrecaly?)Czy tez podkrecenie pamieci nie ma na nie takiego wplywu ?

Komp idzie teraz 5ha i temperatura na procku wynosi 41 C.

Co radzicie na tym zasilaczu chlodzeniu pamieciach , do ilu probowac i czy wogole probowac ?

Istnieje jakas "bezpieczna granica" dla tego configu?

Prosze o rzetelne odpowiedzi i pomoc.

Jeszcze 1 mam radeon 9550 chodzi na rdzen : 415MHz i pamieci 504MHz

Ma to jakies znaczenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pamięci ci nie idą czasem synchronicznie z prockiem ? żeby mieć na pamieciach 420 mhz musiałbyś puścić fsb na 210 mhz. chyba że jedziesz na asynchro, to wtedy ustaw pamiątki na 200 i sie nie bój że ci się coś z nimi stanie. tylko im więcej pordkręcasz tym większe napięcie jest potrzebne na procku i na pamieciach

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze: Tracer nie jest zasilaczem do podkrecania. Poszukaj tematu o spalonych zasilaczach

Drugie: Jak jestes naprawde zdesperowany i chetny spalenia przynajmniej zasilacza :arrow: pusc pamieci synchronicznie (takie samo taktowanie z fsb). I zaopatrz sie w miernik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi