Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niechodzą mi głośniki ani mikrofon. Oto screen co mi sie pokazuje jak wchodze w panel sterowania / Dźwięki, mowa i urządzenia audio / Dźwięki i urządzenia audio / zakładka głośność :

>>> link do screena <<<

A to jak wejde w zakładke Audio:

>>> link do screena <<<

A to, jak wchodze w jakiś plik z muzyką:

>>> link do screena <<<

Jeszcze wczoraj wszystko chodziło. To znaczy ja miałem je troche dziwnie podpięte, ( mam 3 gniazdka ustawione pionowo za jednostką centralną ) bo wtyczka zawsze była w 2 gniazdku nie do końca podpięta bo wtedy niechodziła ( jak była podpięta do końca ). Teraz jak tak wkładam ponownie nie chodzi <_< . Może sie spaliło coś albo co ? Niech ktoś mi pomoże. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechodzą mi głośniki ani mikrofon. Oto screen co mi sie pokazuje jak wchodze w panel sterowania / Dźwięki, mowa i urządzenia audio / Dźwięki i urządzenia audio / zakładka głośność :

Jeszcze wczoraj wszystko chodziło. To znaczy ja miałem je troche dziwnie podpięte, ( mam 3 gniazdka ustawione pionowo za jednostką centralną ) bo wtyczka zawsze była w 2 gniazdku nie do końca podpięta bo wtedy niechodziła ( jak była podpięta do końca ). Teraz jak tak wkładam ponownie nie chodzi <_< . Może sie spaliło coś albo co ? Niech ktoś mi pomoże. Dzięki.

Cze. Zrób tak po kolei :

1. Sprawdź sterowniki, zainstaluj najnowsze.

2. Sprawdź zworkę na płycie, sprawdź ustawienia w biosie.

3. Najbardziej prawdopodobne - kup nową listwe ew. pożycz od kogoś i sprawdź czy bedzie chodzić. Mogło się spalić, ale wątpie. Te zdjęcia, które pokazałeś mówią wyraźnie - nie ma czym oddtwarzać muzy - brak karty muzycznej. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno mam karte muzyczną, bo wczoraj jeszcze słuchałem muzy i gadałem na Skype :) i jeszcze jedno, jak mam sprawdzić ustawienia w biosie ?

Ja nie mówie, że nie masz ale system nie widzi sprzetu, w biosie jeśli masz k. muzyczną zintegrowaną masz opcje aby włączyć k. muzyczną albo ją wyłączyć ( enable, disable), powiedz jaką masz płytę(dokładnie) i czy masz osobno k. muzyczną czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi