grzesi0 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Niechodzą mi głośniki ani mikrofon. Oto screen co mi sie pokazuje jak wchodze w panel sterowania / Dźwięki, mowa i urządzenia audio / Dźwięki i urządzenia audio / zakładka głośność : >>> link do screena <<< A to jak wejde w zakładke Audio: >>> link do screena <<< A to, jak wchodze w jakiś plik z muzyką: >>> link do screena <<< Jeszcze wczoraj wszystko chodziło. To znaczy ja miałem je troche dziwnie podpięte, ( mam 3 gniazdka ustawione pionowo za jednostką centralną ) bo wtyczka zawsze była w 2 gniazdku nie do końca podpięta bo wtedy niechodziła ( jak była podpięta do końca ). Teraz jak tak wkładam ponownie nie chodzi <_< . Może sie spaliło coś albo co ? Niech ktoś mi pomoże. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MordorTHC Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Niechodzą mi głośniki ani mikrofon. Oto screen co mi sie pokazuje jak wchodze w panel sterowania / Dźwięki, mowa i urządzenia audio / Dźwięki i urządzenia audio / zakładka głośność : Jeszcze wczoraj wszystko chodziło. To znaczy ja miałem je troche dziwnie podpięte, ( mam 3 gniazdka ustawione pionowo za jednostką centralną ) bo wtyczka zawsze była w 2 gniazdku nie do końca podpięta bo wtedy niechodziła ( jak była podpięta do końca ). Teraz jak tak wkładam ponownie nie chodzi <_< . Może sie spaliło coś albo co ? Niech ktoś mi pomoże. Dzięki. Cze. Zrób tak po kolei : 1. Sprawdź sterowniki, zainstaluj najnowsze. 2. Sprawdź zworkę na płycie, sprawdź ustawienia w biosie. 3. Najbardziej prawdopodobne - kup nową listwe ew. pożycz od kogoś i sprawdź czy bedzie chodzić. Mogło się spalić, ale wątpie. Te zdjęcia, które pokazałeś mówią wyraźnie - nie ma czym oddtwarzać muzy - brak karty muzycznej. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesi0 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Napewno mam karte muzyczną, bo wczoraj jeszcze słuchałem muzy i gadałem na Skype :) i jeszcze jedno, jak mam sprawdzić ustawienia w biosie ? Edytowane 22 Listopada 2005 przez grzesi0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MordorTHC Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Napewno mam karte muzyczną, bo wczoraj jeszcze słuchałem muzy i gadałem na Skype :) i jeszcze jedno, jak mam sprawdzić ustawienia w biosie ? Ja nie mówie, że nie masz ale system nie widzi sprzetu, w biosie jeśli masz k. muzyczną zintegrowaną masz opcje aby włączyć k. muzyczną albo ją wyłączyć ( enable, disable), powiedz jaką masz płytę(dokładnie) i czy masz osobno k. muzyczną czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...