Gorgus Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Mam nastepujacy problem. Chce w domu podlaczyc sobie drugi komputer do internetu. Poniewaz mam tez laptopa pomyslalem ze warto by sobie kupic router z wifi. Na allegro mozna dostac taki za okolo 200zl. Internet mam wykupiony w sieci osiedlowej. W domu mam zwykly kabel sieciowy podlaczony do karty sieciowej w kompie. Zadnych modemow w tej chwili nie mam. Z tego co wiem modem musi miec mozliwosc klonowania adresu MAC poniewaz jest w ten sposob ograniczona mozliwosc podlaczania kolejnych komputerow do netu. I teraz moje pytanie, czy kazdy router bedzie sie dla mnie nadawal czy potrzebuje jakis specjalny tzn chodzi mi o to ze sa np routery do adsl do dsl. I nie wiem czy w moim przypadku moze musi byc jeszcze jakis inny ? myslalem np o tym sprzecie http://allegro.pl/show_item.php?item=72915726 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 spox mozesz brac ale jeszcze karty wifi do kompow :P chyba ze lapek juz ma wbudowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszerny Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a czy D-Link DI-514 też może być i jak go podłączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 jest OK :D a install masz w manual :P jest nawet po polsku chyba ^^ lol :P hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) router jest bardzo OK ale z kartami które chcesz kupić juz nie bardzo - odpadają antenki - tak poza tym to są nawet dobre ale TYLKO ze sterami D-linka - nawet nie instaluj windowsowych bo karta działa na nich o wieele gorzej(non stop gubi sygnał co przy sterach D-Linkowskich zdaza sie sporadycznie) jesli masz jakies pytaniato aktualnie uzywam takiego sprzetu od ~2 lat ;] Edytowane 25 Listopada 2005 przez BuBu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 jasne ze stery od producenta tylko no namy jada jako tako na windziastych sterach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...