Hubert Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Wiem,ze to ni to forum,ale nie chce zasmiecac Overclockingu i Hardwaru. Przed chwilka wychodze z neta, tak sobie slucham MP3 i mysle ide cos zjesc. Ale zeby sie prad nie marnowal to chcialem go w uspienie walnac :D Najpierw uruchamiam SpeedFaan czekam,czekam patrze a tam 97 stopni Celsjusza! Myslalem,ze wykituje ze strachu;) Zagladam inside obudowy a tam stoi i odpoczywa sobie moj coolerek na durniu 800MHz :evil: dotykam radaitora :twisted: :twisted: :twisted: Zdarzylo sie wam takie cos kiedys,gdzies,ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 To spoko :) Jaką masz mobo?Bo jest taka funkcja która sprawdza czy kręci się wiatrak na procu.Jak nie to się wyłącza komp.Pozatym jest też inna funkcja która jest odpowiedzialna za ustawienie maxymalnej temperatury po której jak procek ją osiągnie też się komp wyłącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Moj tb 1333 tez nie lubi sie z coolerkiem... ostatnio wiatarak stanal a ja majac sluchawki na uszach nie zauwazylem tego. Nagle mp3-ki stanely, wszysztkie okna explorera szlag trafil - jakies total bledy. Nagle poczulem ten smrod.. jako ze poprzedniego dnia mialem podobna przygode (juz tu na forum opisana) w panice siegnalem po przycisk power. Trafilem w reset i tak mnie pokorcilo zeby zobaczyc temp w biosie - bylo 104 st C - tak wiem ze to niemozliwe, pewnie jakies przeklamanie ale radiator byl goracy jak cholera (tzn mam malego babelka na palcu :twisted: ) . Od razu wyrwalem kable z budy i modlilem sie zeby po ostygnieciu odpalil... Teraz tylko cpucool i szukanie kasy na cooler a moze uzbierac z 100 na wc z cpc? BTW teoretycznie smierc tb powinna nastapic w temp ok 95 st c... moze pobilem jakis nieoficjalny rekord ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Mi też sie kiedyś zdarzyło sobie coś podobnego . Jak coś grzebałem przy kompie niechcący wyjołem kabelek od wentylatora . I po kilku minutach miałem zwis w kompie myśle sobie co jest zwisu nie miałem wcześniej od kilku tygodni . Restartuje kompa i windows sie zawiesił podczas uruchamiania . Resetuje jeszcze raz i z poscie widze temp 98C :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Ja to samo miałem przy athlonie.... Niestety... tylko 85 stopni... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Ja miałem na p2 82(przeżył) niew podłączyłem kabelq :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 duren 850 100*C RIP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Plytka SOLTEK SL-75KAV. Wiem,ze w Biosie sa takie opcje,,ale ja je mialem wylaczone a poa tym to cooler nie ma kabelka od predkosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 na karcie z podpisu zatarł sie wiatraczek. Po dotknięciu radiatora parzyło jak cholera, komp zresetował sie 2 razy zanim zobaczyłem jak nagrzała sie karta. teraz chłodzi ją wiartaczek 80x80x20 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 od poczatku kiedy kuplem titana dziwnie cos chodzil. obroty mocno skakaly po 1000 obr w dol i w gore, mimo stalego napiecai 12v. nastepnego dnia wlazam sobie tv z tunera leze i sie budze przy kreskowkach :) mysle sobie ale cichy ten titanik. po kilku chwilach przypomnialem sobie dziwne zachowanie wentyla odpaliłem speedfana patrze wentyl stoi, 95stopni na duronku 850. Rzocilem sie do wtyczki zasilajacej. otwieram obbuudowe a tam powietrze drzy jak nad rozgrzanym asfaltem w lecie. minuta i bym juz mial breleczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 u mnie na drugim kompie Cel. 500 tez padl wentylator i komp. sobie odgrywal melodyjke, po tym jak procek przekraczal 70C ale nie dochodzil do 75C i sie nie wylaczal i tak sobie z tydzien brykal komp. bez wentyla i nic mu sie sie stalo, bo moja mama nie wiedziala o co chodzi, wsio dzialalo nic sie nie zawieszalo i mi nic nie mowila bo all bylo OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ostatnio moj athlonek 1800+ i plyta asusa poszly wachac kwiatki podobnie z dyskami 80giga i 40. Zasilka tez sie zje**** nie w. Wtedy na procku bylo okolo 97c.przezyla nagrywarka lg i stacja dyskieytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 pytanie poza konkursem - mam nowy sprzeciorek athlon xp 1800+ i plyte asusa a7v8x i jest pytanie czy ok 50*C (przy athlonach) na procku to duzo (wiatrak lozyskowany SPIRE pracuje na 3000rpm)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 kumplowi z pokoju 2 dni temu wiatraczek przestał kręcić na athlonie800 a dziwne odgłosy wydawał od roku nie mogliśmy dojśc co myśleliśmy że zasilacz z obudową wpada w rezonans] a to był wiatraczek (naprade śmiesznie mały 40ka)no ale co bylo śmieszne przychodze ze szkoły a kolega sidzi słucha mp3 i mówi że mu bios pokazuje 91*c "pewnie mi sie czujnik zjebał" daammm każe mu wyłączyć kompa otwieram bude no i mam trzy paski na środkowym po sprawdzeniu okazało sie że to wiatrak no ale nie kupi takiego w zasranym lublinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 pytanie poza konkursem - mam nowy sprzeciorek athlon xp 1800+ i plyte asusa a7v8x i jest pytanie czy ok 50*C (przy athlonach) na procku to duzo (wiatrak lozyskowany SPIRE pracuje na 3000rpm)? To za pewne mamy ten sam wiatrak; u mnie chłodzi to, co w podpisie, czyli wychodzi że chyba AXP1700@2100 i mam 48 C po godzinie quake3, tylko ja budy nie zamykam. 50 C to bezpiecznie, ale dla mnie trochę dużo... mam alarm ustawiony na 50 C. Odkręć sobie z wiatraka tą kratownice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 AXP 1700+ 91*C Żyje i ma sie nieźle. Poprostu wentyl jakis badziewny i nie zawsze startował. Chodziłem właśnie po forum i zwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 A ja może to głupio zabrzmi chciałem sobie kupić nowego kompa ale rodzice nie chcieli mi sprawić a ja nie dysponowałem 2 tys zł. (kilka częći nie cały komp).Więc ze swojego starego procka duron 700 odkręciłem wiatrak i zostawiłem. Czekałem aż mój ojciec włączy zeby spalił się procek o dziwo nic takiego się nie stało (mój tato nie włączył kompa) Sam musiałem to zrobić i w akcie desperacji włączyłem ale żal mi się go zrobiło sentyment i wszedłem do biosa gdy było 80 C wyłączyłem. aha kompa mam nowego bo sie płyta spaliła z innego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 nie mógł bym w taki sposób świadomie spalić procka :x jak bede miał nowego kompa to założe na tego WC i bede krecil ile sie tylko da. Max napiecie i fsb ile tylko pozwoli płyta. Jeśli sie spali to trudno ale bede miał przynajmniej pzez godzinke zabawe ale nie w taki sposób jak ty chciałes go spalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 a ja takich przugod nie mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...