adnet Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Mam problem z w/w procesem systemowym. Podczas normalnej pracy w windzie - słuchanie muzyki, oglądanie filmów, praca w programach np. AutoCAD, Catia, PhotoShop itd wszystko jest ok. Jednak jak tylko odpalę jakś gre, a właściwie Richarda Burnsa (tylko to mam zainst. od roku) po ok 1min następuje nagłe "szarpanie". Menadżer zadań pokazuje, że proces systemowy "system" zamiast normalnego użycia proca na poziomie~5% konsumuje ~50-60% zasobów Cpu. Wszystko zaczyna haczyć, a co najgorsze procesu nie można zabić. Trzeba zrobić reset - wtedy system strartuje i jest ok. Myślałem, że to wina starej instalki XP, więc zainstalowałem na sformatowany dysk C WinXP SP2 i dalej to samo. Pomocy. Grać już ostatnio prawie nie gram, ale w Richarda czasem trzeba przejechać dcinek, a tu kupa. Pomocy Panowie. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 sterowniki od plytki glownej zainstalowane nowe?:) od grafiki takze?:) spy czy innego syfu w systemie nie ma?:) poszukaj takze moze jakiegos patcha do richards burn rally.. moze to tylko problem akorat tej gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Zabieram się za sprawdzenie sysa Nod'em i Spywar'em. Zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imigas Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Mnie też interesuje ta sprawa, bo tak samo mi się pojawia gdy gram w NFS Most Wanted. Co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylfx Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Najpierw sprawdz czy na dysku znajduja sie takie pliki: rdriv.sys , ItunesMusic.exe , wkssvc.exe . Jesli tak to masz problem, bo ciezko usunac cholerswo ( u mnie wlasnie to one powodowaly zzeranie procesora i nawet mp3 nie dalo sie sluchac) :-(, ale jest sposob :-) 1)Wylacz przywracanie systemu (Panel sterowania -> System -> Przywracanie Systemu -> Wyłacz przywracanie ...) 2)Zrestartuj kompa 3)Wlacz w trybie awaryjnym (podczas uruchamiania kompa wcisnij "F8" i wybierz tryb awaryjny) 4)Wykasuj pliki: rdriv.sys , ItunesMusic.exe , wkssvc.exe ((nie musza wszystkie istniec) powinny sie znajdowac w Windows\system32\) 5)Start -> wpisz regedit , uruchomi sie edytor rejestru 6) Wybierz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\OLE Kliknij dwukrotnie i ustaw : "EnableDCOM" = "Y" 7) Nastepnie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa Kliknij dwukrotnie i ustaw : "restrictanonymous" = "0" 8) Wykasuj te skladniki(Nie wszystkie musza wystepowac): HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iTunesMusic HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\rdriv HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc 9)Uruchom Ponownie kompa(juz normalnie) 10) Dla pewnosci przeskanuj kompa: dobrze do tego sie nadaje tandem : Kaspersky i Ewido Pozdrawiam I mam nadzieje ze moglem pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...