matrox- Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Prosze zamieszczac swoje ciekawe pomysły hehe P.S. dolaczylbym wiecej fotek ale nie mam www pozdr all :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 http://www.imageshack.us/ www specjalnie dla Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 dzieki kiedys wrzuce kilka foto wiecej :D a tak wogole co sadzisz o pomysle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 co sadze o temacie czy o pomysle na tunel? co do pierwszego to nie mam zdania. co do drugiego to kazdy sposob jest dobry o ile przynosi zamierzony skutek i kosztuje tyle co nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Prosze wiecej foto :D :D :D http://img492.imageshack.us/my.php?image=213of.jpg http://img492.imageshack.us/my.php?image=260ex.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=256wd.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=249ap.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=234qp.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=226jz.jpg Enjoy pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Kratka do obudowy za 6.99(nie mam zaślepek na napędy więc wygląda troszke na fuck-up) Wersja poprzednia, zmodyfikowana powyżej, powód moda- syf wpadający do środka KS. się jedynie do tego nadaje :wink: Temperatuka spadła o uwaga... 5* w idlu i teraz w stressie na 1,15V nie przekracza 36* na BOXowym coolerze a bez tego tunelka podchodziła do 50* w stress :mellow: Powodem przegrzewaniania kompa jest brak cyrkulacji powietrza(brak kasy, tak to bym jeszcze dopracował ten tunel) i zwiększone wydzielanie ciepła przez Pentagrama Freezone80al na karcie graf. Pozdrawiam Artur PS. Jak można uciszyć huczący zasilacz :blink: Dałem za dziada 70zł, 400W nawet dobre napięcia ale jest najgłośniejszą rzeczą w kompie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 No... Ale ladnie to to nie wyglada... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Właśnie chce to zmienić na rure taką jak do okapów itp, alu 120mm, ale to dopiero przy poważniejszych zabawach :wink: Może i nie wyglada de best ale łączny koszt zrobienia tego to KS+taśma+kratka:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 No stary pobiłeś mnie :D lepiej zrob to z butelek .... wystarczy pociąc i pokleic tasma klejaca ... a co do zasilacza za 70 zl to o wyciszeniu raczej nie ma mowy ale jakby ci sie udalo to stawiaj posta :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ten tunel to jeden wielki syf,jak ci sie komp zapali,to wtedy bedziesz miał. steven wonder zrobił by cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 hehe "Polak Potrafi" ;] Ja jednak wolę tradycyjny air duct, sam tunel można kupić na allegro 1-2zł/10cm i ładniej wygląda ;) mi się zwalił plastikowy i sobie do zaczepów podłączę taką rurkę xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adonis Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) własnie o to chodzi,tunel jest tani.trzeba byc idiota zeby tunel zrobić z jakieś gazety,ale jaki avator takie pomysły :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:a teraz chce jakis okap załozyć,pewnie rąbnie z kuchni od matki.pozdro. Edytowane 24 Listopada 2005 przez adonis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 a o moim z butelki co sadzicie sa ladne foty prosze ocenic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 oczywiscie w bocznej sciance masz dziure na wysokosci tego "tunelu" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mi sie udalo zrobic tunel z butelki po coli. Niestety nie mam 'dziury' w budzie na wysokosci buteki - wiec mija sie z celem. Zastanawiam sie nad kawalkiem gazety - moze pomoze. Ewentualnie na allegro sprzedaja takie półpapierowe tuby na metry, które mozna wyginać. 2,5 od 20cm chyba. Zobacze - ale może powalcze z KS Ekspertem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 obecnie mam otwarta obudowe a tunel jest po to zeby wentylator nie ciagnol w kolko tego samego powietrza i sie sam nie dlawil tylko zeby ciagnolo powietrze z wyzszej wysokoscie i to faktycznie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ile dalo ci to stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Adonis- czy masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do mnie? Oh my god! Jesteś nowy! Ale jesteś super mastah-elo-źą, dosrałeś userowi który jest z forum od długiego czasu. Ciesz się. A tak btw. przeczytałeś regulamin? Komp się wg.mnie nie zapali(a nawet jeżeli tak to NIE TWOJA SPRAWA!) A tak wogóle, super pomysł mi podsunąłeś źą, już ide zapieprzyć okap od matki. A co do zasilacza, może zmienie wentylator w środku albo kupie poprosty co innego(Delte naprzykład) PS. Matrox. Brawo za schludność w kompie i pomysł! PS2. Grag, u mnie dało to 5* w idle Edytowane 24 Listopada 2005 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 a w stresie? zastanawiam sie nad podobnym rozwiazniem, tylko u mnie przy zamknietej budzie nie Grag tylko GrEg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Zaraz zobaczymy B) Zanim miałem tego wynalazka miałem pod 50* @1,4V@1608MHZ(seria), teraz mam 1,15V@1795(w pełni stabilne, tylko się boje o PCI/AGP bo płyta nie ma blokady :sad: więc jedzie tylko do testów na takim rozwiązaniu) po 10minutach męczenia w Prime 35* a w idle 29-30* PS. 74Mhz AGP/37MHZ pci nie zabije mi niczego na kompie czy istnieje możliwość szybszego wykitowania jakichś elementów(mam dysk Samsunga i WD :mellow: , zintegrowaną sieciówe i dźwięk, a na pci karte TV) PS2. Nie moge przekroczyć bariery 1800mhz, od razu kompa zwiesza :mad: Jaka może być przyczyna, niekręcalny procek czy kijowa płyta(płyta GIgaszajsa K8-K8VT800 Pro na VIA K8T800) memory odpada bo to niezależnie czy mam 200 czy 133mhz i niższe timingi to nie przekroczę tej wartości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Podnies napiecie dla procka :) tylko delikatnie tak o +0,001 V . Ale mozesz tez miec za slaby zasilacz i nie jest w stanie pociagnac podkreconego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Zasiłka 400W(ale realnie pewnie z 300 ma), próbowałem i na standardowym napięciu i na wszystkim :-| Procek jest w pełni stabilny na 1795mhz na 1,13-1,15V Ale nie moge dać mu ani mzh wyzej. Nie grzeje się prawie wcale, chodzi stabilnie= może płyta do d00py :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Looknij na jakies forum z tym zwiazane to moze ci pomoga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Adonis - żegnamy na dwa tygodnie. Pomyśl dwa razy zanim cos napiszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Aha a wymiana wiatraka w zasilaczu nic ci nie da bo te tanie zasilacze nie maja w srodku radiatorow i slabo sie chlodza dlatego wentyl chalasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Dobra zaczęłem się bawić butelką. Wycięłem 2 kawałki po 6 cm, założyłem je i na razie brzydko wygląda. W tygodniu pujdę do sklepu po czarną taśmę izolacyjną (ładnie wygląda) i dam fotki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 heheh zobaczymy co ci wyjdzie, ale ewolucja budy postepuje ja moze w tym tygodniu kupie jakiegos coolermastera bo moja kasa jest tak ciasna ze mi dyski na plyte glowna zachodza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...