Skocz do zawartości
matrox-

Air Duct Pod P4 Za Free :d 4fun

Rekomendowane odpowiedzi

Kratka do obudowy za 6.99(nie mam zaślepek na napędy więc wygląda troszke na fuck-up)

Dołączona grafika

Wersja poprzednia, zmodyfikowana powyżej, powód moda- syf wpadający do środka

Dołączona grafika

KS. się jedynie do tego nadaje :wink:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Temperatuka spadła o uwaga... 5* w idlu i teraz w stressie na 1,15V nie przekracza 36* na BOXowym coolerze a bez tego tunelka podchodziła do 50* w stress :mellow:

Powodem przegrzewaniania kompa jest brak cyrkulacji powietrza(brak kasy, tak to bym jeszcze dopracował ten tunel) i zwiększone wydzielanie ciepła przez Pentagrama Freezone80al na karcie graf.

Pozdrawiam

Artur

PS. Jak można uciszyć huczący zasilacz :blink: Dałem za dziada 70zł, 400W nawet dobre napięcia ale jest najgłośniejszą rzeczą w kompie :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie o to chodzi,tunel jest tani.trzeba byc idiota zeby tunel zrobić z jakieś gazety,ale jaki avator takie pomysły :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:a teraz chce jakis okap załozyć,pewnie

rąbnie z kuchni od matki.pozdro.

Edytowane przez adonis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie udalo zrobic tunel z butelki po coli. Niestety nie mam 'dziury' w budzie na wysokosci buteki - wiec mija sie z celem. Zastanawiam sie nad kawalkiem gazety - moze pomoze.

Ewentualnie na allegro sprzedaja takie półpapierowe tuby na metry, które mozna wyginać. 2,5 od 20cm chyba.

Zobacze - ale może powalcze z KS Ekspertem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adonis- czy masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do mnie? Oh my god! Jesteś nowy! Ale jesteś super mastah-elo-źą, dosrałeś userowi który jest z forum od długiego czasu. Ciesz się. A tak btw. przeczytałeś regulamin?

Komp się wg.mnie nie zapali(a nawet jeżeli tak to NIE TWOJA SPRAWA!)

A tak wogóle, super pomysł mi podsunąłeś źą, już ide zapieprzyć okap od matki.

A co do zasilacza, może zmienie wentylator w środku albo kupie poprosty co innego(Delte naprzykład)

PS. Matrox. Brawo za schludność w kompie i pomysł!

PS2. Grag, u mnie dało to 5* w idle

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zobaczymy B)

Zanim miałem tego wynalazka miałem pod 50* @1,4V@1608MHZ(seria), teraz mam 1,15V@1795(w pełni stabilne, tylko się boje o PCI/AGP bo płyta nie ma blokady :sad: więc jedzie tylko do testów na takim rozwiązaniu) po 10minutach męczenia w Prime 35* a w idle 29-30*

PS. 74Mhz AGP/37MHZ pci nie zabije mi niczego na kompie czy istnieje możliwość szybszego wykitowania jakichś elementów(mam dysk Samsunga i WD :mellow: , zintegrowaną sieciówe i dźwięk, a na pci karte TV)

PS2. Nie moge przekroczyć bariery 1800mhz, od razu kompa zwiesza :mad: Jaka może być przyczyna, niekręcalny procek czy kijowa płyta(płyta GIgaszajsa K8-K8VT800 Pro na VIA K8T800) memory odpada bo to niezależnie czy mam 200 czy 133mhz i niższe timingi to nie przekroczę tej wartości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka 400W(ale realnie pewnie z 300 ma), próbowałem i na standardowym napięciu i na wszystkim :-| Procek jest w pełni stabilny na 1795mhz na 1,13-1,15V Ale nie moge dać mu ani mzh wyzej. Nie grzeje się prawie wcale, chodzi stabilnie= może płyta do d00py :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi