Token Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Czesc mam pytanie... bo nie wiem co kupic mam zamiar zmienic kompa i nie wiem jaka grafike wybrac... no i problem jak w topicku :) wybrac Radeon X800GTO Sapphire 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) czy GeForce 6800 Leadtek Winfast 256MB HDTV & DVI (PCI-E) ??? z tego co widze to roznia sie tylko taktowaniami gpu/pamiec.... za gf'em przemiawia obsluga Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0 zas za ati wyzsze taktowania.... bylbym wdzieczny za opinie :) i jakby ktos mial jakies testy gdzie wystepuja te dwie w/w karty :) no i GF ma mozliwosc laczenia w SLI :) co mysle ze jest to dosc znaczna zaleta :) z gory dzieki Edytowane 22 Listopada 2005 przez Token Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Radeon X800GTO Sapphire 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) Jak to ten niemodwalny na X800XT to bierz 6800 Leadtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Poszukaj, wprawdzie na agp ale chodzi o te same karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) jest to zwykly GTO a nie GTO2 :] wiec niesadze aby sie zmodowal.... czekam na inne podpowiedzi :) ps. to nie te same bo tam jest opisany GT a mnie chodzi o GTO :)) Edytowane 23 Listopada 2005 przez Token Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Odswiezam temat bo cos spada na dol :P No i czekam na jakies propozycje ktora z tych kart wybrac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Bierz 6800, na 90% sie zmoduje na 16/6, a zwtkle GTO(nie GTO2) nie pozwala odblokowac potokow (zawsze 12)! Na Athlon XP 2700 w ustawieniu 16/6, 390/860Mhz 10000 3Dmark03, na podkrenconym Barton 3000+(FBS 444Mhz) dal 11000 3Dmark :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) jak sie nie znasz to sie nie udzielaj. radki 800GTO od firmy connect 3D dają sie zmodować na 16p. wystarczy zmienic biosa i juz, jednak w przeciwienstwie do gto2 nie kazdy egzemplaż jest modowalny. trzeba porpostu liczyc na szczescie Edytowane 25 Listopada 2005 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenak Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ale równie dobrze GeForce też może nie chcieć się zmodować. Ja bym wziął Radka, bo ma wyższe taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ze tak to ujme.... nie umiem/nie chce sie bawic w zmiane biosu... co do taktowan to nie zawsze wiecej=lepiej :) tylko ze za GF'em stoi fakt ze posiada on Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0 a ati nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) no tak. ale dla gier które wykorzystuja te technologie i tak te karty będą za mało wydajne. zmiana biosu to nic trudnego a w tej kategori cenowej nie ma nic lepszego. warto zaznaczyc ze po zmodowaniu i oc karta wyprzedza czasem nawet 7800GT Edytowane 25 Listopada 2005 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 no tak. ale dla gier które wykorzystuja te technologie i tak te karty będą za mało wydajne. zmiana biosu to nic trudnego a w tej kategori cenowej nie ma nic lepszego. warto zaznaczyc ze po zmodowaniu i oc karta wyprzedza czasem nawet 7800GT wszystko ladnie pieknie ale nie wiem co polecasz domyslam sie ze chodzi ci o x800GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 x800GTO od connect 3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 no a jesli ten x800gto od connect 3d sie niezmoduje ?? to i tak bedzie lepszy od gf 6800 ? nie liczac OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 porównywalny. najprawdopodobniej ciutkę lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Tzn mysle ze kazda z tych kart ma prawdopodobienstwo odblowowania dodatkowych potokow :) moim zdanie i z tego co widzialem w testach (przed chwilka) to te karty sa naprawde blisko siebie wiec moze patrzec teraz na cene :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 z tego co pamietam gf 6800 na pcie sie nie modują... jezeli chodzi o cene to x800GTO by CONNECT 3d dosaniesz juz za 720 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 6800 dostane za 723zl :) wiec juz niewiem co robic <mur> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 jednak zdecyduje sie na 6800 ze wzgledu pixel shader 3.0 ktorego wymaga juz wiekszosc gier a takze Age Of Empires 3 ktore wyjdzie niedluge tez bedzie wymagac PS 3.0 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 przeca AoE juz wyszło.... PS 3 to sciema która praktycznie nic nie daje z wyjątkiem wiekszej sprzedaży GF. tyle odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 przeca AoE juz wyszło.... PS 3 to sciema która praktycznie nic nie daje z wyjątkiem wiekszej sprzedaży GF. tyle odemnie "praktycznie" a jednak cos daje :P ps. sry moze jednak wyszlo..... co te studia robia z ludzmi :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Ja zdecyduję się jednak na X800GTO by Connect3D + OC. Bez OC jest ona trochę ponad GFem ( http://rankingi.chip.pl/ranking_39995.html ). Oprocz tego, co do Shaderow3, najbardziej przemawia to, ze jesli juz gra bedzie je wykorzystywala (mogla wykorzystywac), to karta i tak tego nie udzwignie. I jeszcze jedno pytanko odnoscie Shaderow3 i gier: czy będą gry (prawdopodobnie, nie wymagam przewidywania przyszlosci, ale moze ktos wie), ktore bedą wymagały Shadery 3 do dzialania? Chodzi mi o to, czy jesli bedzie gra, ktora bedzie obslugiwala Shadery 3, to bede mogl pograc po prostu bez nich na tej karcie, czy bez obslugi Shaderow3 ze strony karty nie bedzie sie dalo? Edytowane 27 Listopada 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 z tego co wiem splinter cell chaos theory wymaga ps 3.0 ale jest jakis patch czy cos aby mozna bylo pograc na karcie bez ps 3.0 ale nie jestem tygo pewien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Chodzi mi wlasciwie glownie o gre "Gothic III"... Jesli ktos ma info, to bylbym wdzieczny za udzielenie mi go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...