Skocz do zawartości
Token

X800gto Vs Gf 6800

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie... bo nie wiem co kupic mam zamiar zmienic kompa i nie wiem jaka grafike wybrac... no i problem jak w topicku :)

wybrac Radeon X800GTO Sapphire 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) czy GeForce 6800 Leadtek Winfast 256MB HDTV & DVI (PCI-E) ???

z tego co widze to roznia sie tylko taktowaniami gpu/pamiec....

za gf'em przemiawia obsluga Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0 zas za ati wyzsze taktowania....

bylbym wdzieczny za opinie :) i jakby ktos mial jakies testy gdzie wystepuja te dwie w/w karty :) no i GF ma mozliwosc laczenia w SLI :) co mysle ze jest to dosc znaczna zaleta :)

z gory dzieki

Edytowane przez Token

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 6800, na 90% sie zmoduje na 16/6, a zwtkle GTO(nie GTO2) nie pozwala odblokowac potokow (zawsze 12)!

Na Athlon XP 2700 w ustawieniu 16/6, 390/860Mhz 10000 3Dmark03, na podkrenconym Barton 3000+(FBS 444Mhz) dal 11000 3Dmark :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie nie znasz to sie nie udzielaj. radki 800GTO od firmy connect 3D dają sie zmodować na 16p. wystarczy zmienic biosa i juz, jednak w przeciwienstwie do gto2 nie kazdy egzemplaż jest modowalny. trzeba porpostu liczyc na szczescie

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak. ale dla gier które wykorzystuja te technologie i tak te karty będą za mało wydajne.

zmiana biosu to nic trudnego a w tej kategori cenowej nie ma nic lepszego. warto zaznaczyc ze po zmodowaniu i oc karta wyprzedza czasem nawet 7800GT

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak. ale dla gier które wykorzystuja te technologie i tak te karty będą za mało wydajne.

zmiana biosu to nic trudnego a w tej kategori cenowej nie ma nic lepszego. warto zaznaczyc ze po zmodowaniu i oc karta wyprzedza czasem nawet 7800GT

wszystko ladnie pieknie ale nie wiem co polecasz domyslam sie ze chodzi ci o x800GTO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecyduję się jednak na X800GTO by Connect3D + OC.

Bez OC jest ona trochę ponad GFem ( http://rankingi.chip.pl/ranking_39995.html ).

Oprocz tego, co do Shaderow3, najbardziej przemawia to, ze jesli juz gra bedzie je wykorzystywala (mogla wykorzystywac), to karta i tak tego nie udzwignie.

I jeszcze jedno pytanko odnoscie Shaderow3 i gier: czy będą gry (prawdopodobnie, nie wymagam przewidywania przyszlosci, ale moze ktos wie), ktore bedą wymagały Shadery 3 do dzialania? Chodzi mi o to, czy jesli bedzie gra, ktora bedzie obslugiwala Shadery 3, to bede mogl pograc po prostu bez nich na tej karcie, czy bez obslugi Shaderow3 ze strony karty nie bedzie sie dalo?

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi