Mare Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Mam problemik z natury bardzo powazny... a mianowicie, mam plyte ASUS K8N-E Deluxe z Sempronkiem 2800+ i ostatnio zapragnalem zmienic ram, i dolozyc i wogole. Do tej pory smigalem sobie z 512MB staaarych, jednych z pierwszych goodramow chlodzonych termaltakiem na timingach 2.5-3-3-5( standard 3-4-4-8) i max co sie z nich dalo wycisnac przy podniesionych timingach to 450MHz. stabilnie teraz ostatnio jak juz wspomnialem zapragnalem dolozyc ram, ale wiadomo ze najlepiej zeby pamiatki byly chociaz z jednej firmy i mozliwie takie same, no to kupilem dwie kosci Geili CL 2.5 ale po wsadzeniu do systemu, nie dosc ze marnie sie krecily, to jeszcze nie przechodzily 3dmarka03 - poprostu wykrzaczaly sie na cpu tescie i reboot...no to mysle sobie kosci do wielkiej niedzwiedzicy...wrocilem do Komputronika i wymienilem, ale tym razem an PDP Patrioty z radiatorkami CL2.5 Dual Kit... mysle sobie ...dobra firma...duzo dobrego czytalem, a tu kicha...jeszcze gorzej jak z geilami...tyle ze tu nawet nie wskakuja na 400mhz...poprostu 333 i nic wiecej.. mowie o ustawieniu szyny, bo krecily sie w gore o 120MHz, tyle ze to samo...3dmark 03 - krzak na cpu test i restart...wiec znow wrocimem do sklepu i poprosilem o test na miejscu..na intelu chodzily poprawnie. no i mam problem...czy ktos ma jakies doswiadczenia tego typu i rozwiazal problem w miare korzystnie?? czy wogole ktos na plytach ASUS nForce3 pod AMD odpalil jakies pamieci CL2.5, bo wczesniej na A7N8X-E Deluxe, tez mi nie chodzily Kingstony CL25, dopiero cl3 poszly stabilnie wczesniej wspomniane. HEEEELP!! Edytowane 23 Listopada 2005 przez Mare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...