Proboszcz Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam Jestem szczesliwym posiadaczem nastepujacego sprzetu: Proc:Athlon 3000+ (skrecony na 2.2gh) plyta glowna:DFI NF4 SLI-DR ram: 2x512 patriot +XBL grafa: 2XPALIT XpertVision Geforce 7800GT 256MB DDR3 (256bit), PCI-E, VIVO, DVI, BOX A "problem" mam nastepujacy Po zainstalowaniu wykryciu przez XP ustawieniu w opcjach nvidi SLI nie widze roznicy kompletnie w dzialaniu od pojedynczej karty . Sa te same fps w grach zadnych odczuwalnych roznic.... 3DMark05 widzi tylko jedna karte... choc w systemie XP wszystko wydaje sie ok zainstalowane obie grafy widoczne zero konfliktow. Czy to normalne? Ja rozumiem ze roznica pomiedzy jedna 7800 a sli nie bedzie wielka... ale te 20% wydaje mi sie powinno byc a tu identycznie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie wiem czy w takim przypadku SLI byłoby widoczne, ale... przestawiłeś zworki na płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proboszcz Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 wszystko mam przestawione i windows wykryl sli tylko nie widac zadnej roznicy pomiedzy sli a jedna grafa btw sciagnolem sobie 3dmarki i jak sie znacie to moze powiecie czy to dobre wyniki?? 01-24945 03-23302 05-9718 oczywiscie testy na wersjach free wiec podstawiwych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 wszystko mam przestawione i windows wykryl sli tylko nie widac zadnej roznicy pomiedzy sli a jedna grafa btw sciagnolem sobie 3dmarki i jak sie znacie to moze powiecie czy to dobre wyniki??a w czym problem? robisz testy z wylaczonym sli i juz wszystko wiesz. podane wyniki sa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proboszcz Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 problem w tym ze nie widze roznicy na jedne albo na sli wyniki sa prawie identyczne......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 problem w tym ze nie widze roznicy na jedne albo na sli wyniki sa prawie identyczne.........standardowy 7800gt ma wynik w 3dm05 ponizej 7000pkt, Twoj wynik to prawie 10000 czyli wiecej niz standardowo osiaga 7800gtx 512MB. wylacz w zakladce sterow sli, zrob testy i zobaczysz roznice. w/g mnie sli u Ciebie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proboszcz Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ok juz widze ze dziala w zakladce sli jest mozliwosc pokazania obciazenia obu graf i obie dzialaja thx za podpowiedzi topic close Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...