Slow Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Dodtakowo z +12v pobiera maksymalnie 220W. niezly potwor - mialem nieco bardziej rozbudowany config na socketA (2 hdd, cdrw, dvdrw, 2x512, r9800, a2zs) i pobor nigdy nie przekraczal ~220W. Chyba ze podajesz obiciazenie w sytuacji gdy kazde urzadzenie w komputerze jest obiciazone w 100% ale to jest praktycznie niewykonalne.. Pomiary przeprowadzalem watomierzem z zasilki CM ACLY450W oraz na podstawie odczytow z licznika pradu. Ale nie o tym jest ten temat wiec koncze offtopic. btw. zawsze oczekiwalem wypowiedzi z Twojej strony w dyskusji na temat poboru pradu oraz mojej akcji przeciwko mani 500 watowych zasilaczy do kazdego kompa. Niestety sie nie doczekalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 jednoznacznej odopiwedzi nie uzyskałem, ale sporo sie rozjasniło :) chyba będe jednak brał to na co kaska bedzie. Jak sie da to Tagan, jak nie to P6. Tylko mam nadzieje że ten P6 nie jest dużo głośniejszy od Tagana ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A nie wiecie może czy jeżeli przy mocniejszej konfiguracji U01 ma znaczne wachania napięć to jest to podstawą do gwarancji ?! Mam tu głównie na myśli zenfist.pl :)?! Bo jak coś to zawsze jak będzie za mało to można zamienić ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A nie wiecie może czy jeżeli przy mocniejszej konfiguracji U01 ma znaczne wachania napięć to jest to podstawą do gwarancji ?! Mam tu głównie na myśli zenfist.pl :)?! Bo jak coś to zawsze jak będzie za mało to można zamienić !a ja nie rozumiem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abadon Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Hmmm niewiem co wszyscy nażekają na nowe tagany mam u22 530 i nienażekam cisza jak makiem zasiał a mam dość mocny konfig 7800GT@ oraz opteron 146@3Ghz. i mase innych rzeczy. napięcia trzyma ładnie ma ustawiane 12v na spilit. Wydaje mi się żę to są naprawde dobre zasilacze. Zastanawia mnie tylko jdeno które były prędzej u15 czy u22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Hmmm niewiem co wszyscy nażekają na nowe tagany mam u22 530 i nienażekam cisza jak makiem zasiał a mam dość mocny konfig 7800GT@ oraz opteron 146@3Ghz. i mase innych rzeczy. napięcia trzyma ładnie ma ustawiane 12v na spilit. Wydaje mi się żę to są naprawde dobre zasilacze. Zastanawia mnie tylko jdeno które były prędzej u15 czy u22. ja super pozytywne opinie słyszałem tylko o U01 - u15 czy u22 już ze zgrzytami - reczka Benito + różne fora. (ale nie to że sa beznadziejne czy cos) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 jutro/pojurze zakup - jak na razie najwięcej plusów znalazłem dla ToPower TOP-526P6 (420W) (cena 321zł i to spory plus) a jak wypada ten Tagan (480-U01) w prównaniu do ToPower TOP-588P6 (450W) ?? (cena Tagan-377 i Topower-399) Benito mowiles ze testwałeś ;) dzeki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) skoro o Topowerach mowa to ja sie tez przylacze jeszce raz :) Topowery z serii P6 sa w nastepujacych modelach - TOP-526 P6 420W za 343 zl - TOP-588 P6 450W za 429 zł Czy te dwa Topowery duza roznia sie moca , jakimis doatkowymi parametrami itp ? bo cena prawie 100zl wieksza za 30 Watt mocy Edytowane 27 Listopada 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 osobiscie uwazam ze mania 500w zasialczy jest uzasadniona poniewaz lepie raz kupic drogi zasialcz i miec zglowy kupowanie nastepnego po zmainie cpu czy grafy :P pamietaj kupjac tani placisz 2 razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 osobiscie uwazam ze mania 500w zasialczy jest uzasadniona poniewaz lepie raz kupic drogi zasialcz i miec zglowy kupowanie nastepnego po zmainie cpu czy grafy :P pamietaj kupjac tani placisz 2 razy tylko standardy, wtyczki, końcówki i inne śmery-bajery tez sie zmieniają co jakiś czas ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 teraz nie beda sie zmienialy bo juz wszelkie zmiany zrobili wiec jest spokoj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mychalek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A ze sie tak zapytam nieladnie, kupowal juz ktos Tagana od tego pana (Allegro)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A powiem ci, że na Madtech się wku#$%ia cała branża bo mają najtaniej Tagany w Polsce i nie pozwalają zarobić innym. Co do ich solidności to się nie wypowiem bo nie korzystałem z ich usług. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A ze sie tak zapytam nieladnie, kupowal juz ktos Tagana od tego pana (Allegro)?ja kupilem ale jeszcze nie dostalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 a ja dziś jade i jesli będzie to kupie p6 526 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 a ja dziś jade i jesli będzie to kupie p6 526 a nie lepiej 588 P6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja się o Taganach już pozytywnie wypowiedzieć nie mogę. Właśnie wietrze pokój. Odszedł z hukiem i dymem Tagan 420W U01 :( . A był taki cichy, cieszyłem się z tego jak głupi. Głośnawy ale w pełni sprawny i stabilny ModeCom CWT wrócił z powrotem do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja się o Taganach już pozytywnie wypowiedzieć nie mogę. Właśnie wietrze pokój. Odszedł z hukiem i dymem Tagan 420W U01 :( . A był taki cichy, cieszyłem się z tego jak głupi. Głośnawy ale w pełni sprawny i stabilny ModeCom CWT wrócił z powrotem do kompa.zawsze znajdzie sie jakis felerny egzemplarz :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 zawsze znajdzie sie jakis felerny egzemplarz :!:Ta, wróciłez ze sklepu gdzie go kupiłem. Sprzedali kilka Taganów (bo mają je od niedawna w ofercie) w tym większość 380W. Mój był drugim spalonym 420W w ciągu miesiąca. :( . Pod jednym względem Tagan jest świetny - cisza, ale z drugiej strony jest to pierwszy zasilacz który mi się spalił. A przeszedłem przez 3 Codegeny, 1 Feel, 1 fsp, 1 ModeCom CWT i tego Tagana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 to znaczy ze fartuch jestes ale teaz nastal czas pecah :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) a nie lepiej 588 P6 ? niestety to 80zl wiecej, a nikt na razie nie przekonał mnie ze warto dokładać. z cisza tez nie wiem jak.... na razie zamowilem ten 526 ale zdanie zmienic moge :) Edytowane 28 Listopada 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 niestety to 80zl wiecej, a nikt na razie nie przekonał mnie ze warto dokładać. z cisza tez nie wiem jak.... na razie zamowilem ten 526 ale zdanie zmienic moge :) imo nie warto doplacac 526 nie zmeczysz zadnych konfigiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 imo nie warto doplacac 526 nie zmeczysz zadnych konfigiem tez własnie tak mi sę wydaje ... wiem ze głośnośc ta sama. fakt ze liczby 586 ma ładniejsze (ale czy mi potrzebne?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ta, wróciłez ze sklepu gdzie go kupiłem. Sprzedali kilka Taganów (bo mają je od niedawna w ofercie) w tym większość 380W. Mój był drugim spalonym 420W w ciągu miesiąca. :( . Pod jednym względem Tagan jest świetny - cisza, ale z drugiej strony jest to pierwszy zasilacz który mi się spalił. A przeszedłem przez 3 Codegeny, 1 Feel, 1 fsp, 1 ModeCom CWT i tego Tagana. ja mialem kiedys 3 dyski wdc. padaly mi jeden po 2gim co kilka miesiacy ( powiedzmy 3 ) potem kupilem maxtora 160gb ktory byl juz popsuty w momencie zakupu ;) pech? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Pech, wadliwa seria, może ktoś sobie wymyślił, że na polski rynek pójdą z odrzutu lub poserwisowe. Nie wiem. Ale przejrzałem sobie temat o padających zasilaczach no i wynika z niego, że po Codegenie, Megabajcie i paru innych noname jest długo, długo nic, no i Tagan razem z Chifem przodujące wśród markowych. Ale wydaje mi się, że Taganów jest sporo mniej niż Szefów wśród użytkowników forum. Co o tym można myśleć ?? A dodatkowo w kilku przypadkach Tagan zabrał coś ze sobą - a to grafe a to dysk. A to już przegięcie - po to się kupuje dobry sprzęt, żeby przynajmniej zabezpieczenia zadziałały. Edytowane 29 Listopada 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Conti, miales ta nowsza wersje z PCIx, rozlaczana wtyczka 20/24pin, itp? Wlasnie wymienilem Enermaxa na takiego Tagana 480W, bo potrzebuje -5V dla boosterka i zastanawiam sie, czy to dobry byl pomysl, juz ktorys raz slysze o padnietym (moj tez jest z wymiany serwisowej - ale nowka niesmigana)... Edytowane 29 Listopada 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Dodatkowa wtyczka do 20pin (czyli 20+4pin) 2 wtyczki po 4pin (12V do płyty głównej) wtyczka ekranowana do grafiki pcie wtyczka ekranowana do hdd/grafy na agp 2 x sata (abo 4xsata - nie pamiętam, potrzebowałem 1 szt.) dużo wtyczek do hdd. Edytowane 29 Listopada 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) własnie wbija sie na salony seia P7? juz o tym wpominał sector na początku, ale czy ktoś czym sie one rożnia od p6? czy narazie to temat tabu (lub cośtam takiego?) druga rzecz: jak bym tak srenio uważnie czytał forum to doszedł bym byc może do wniosku ze Tagany to srednio udane zasilacze... czesto psujące sie... a do do mojego zakupu: jutro sie zdecyduje... Jak bedzie kasa to może 80zl dorzuce do tego 586, 2linie, mocniejszy, tez podobno cichy no i 80zl wiecej. wiekszy zapasik bedzie. jeszcze tylko o tych 2 liniach 12v poczytac musze, czy to sie opyla w ogole ... ( a strona zenfista nie działa) Edytowane 29 Listopada 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Chętnie bym przetestował dla was tego P7 ale przy ostatnio funkcjonujacych portalach to niedługo w ogóle zrezygnuję z testowania czegokolwiek. Najgorzej jest z tym, że jakiśserwis obiecuje ci opublikować recenzje, ty wkładasz w to dużo pracy i potem jeszcze świecisz za nich oczami że nie ma tego na czas. Jużdrugi miesiąc walcze z MOd-Planet zeby mi puścili na stronę test Topowerów P6, grrrr Z takim nastawieniem to niestety nie wróżę im świetlanej przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Chętnie bym przetestował dla was tego P7 ale przy ostatnio funkcjonujacych portalach to niedługo w ogóle zrezygnuję z testowania czegokolwiek. Najgorzej jest z tym, że jakiśserwis obiecuje ci opublikować recenzje, ty wkładasz w to dużo pracy i potem jeszcze świecisz za nich oczami że nie ma tego na czas. Jużdrugi miesiąc walcze z MOd-Planet zeby mi puścili na stronę test Topowerów P6, grrrr Z takim nastawieniem to niestety nie wróżę im świetlanej przyszłości. imo zenfist powinien zamieszczac na stronie recenzje zasilaczy. swoja droga o tym p7 nigdzie na necie nic nie znalazlem :/ Edytowane 30 Listopada 2005 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...