sawyer188 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam :blink: Ten temat ma na celu zrzeszenie wszystkich o zainteresowaniach z tematu powyzej.Zapraszam wszystkich niezaleznie od wieku i szkoły czy studiów pomóżmy sobie :cry: B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Przydalo by mi sie wytlumaczenie w prostym jezyku wszystkich wzorow na temat ruchu (czyli kiedy, jak i po co one) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Bede zdawal maturke z tych przedmiotow, wiec jestem raczej w temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 prosz: predkosc to pochodna drogi po czasie, przyspieszenie to druga pochodna. btw Lenistwo i prośby odrobienia zadań domowych - 10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Lenistwo i prośby odrobienia zadań domowych - 10%. A gdzie ty widzisz tu coś o zadaniu domowym przepraszam ja cie bardzo? To ze ktoś tego nie rozumie (czyli np. też ja) to odrazu znaczy że leń i nieuk? Powodzenia... Ja też np. nie rozumiem zupełnie o co chodzi w ruchu po okręgu. Niby wszystko ok, koleś tłumaczy, ale jak przychodzą wzory to nie mam pojęcia skąd to się bierze. Ucze sie tego ale dalej nic :? Edytowane 23 Listopada 2005 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 to nasze grono sie zwiększa :D MIR chodzisz na jakieś korpepetycje z biologi i ile masz zajęć w tyg ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 ja też się pochwale -zdaje na maturze fizyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Ja chce zdawać na pielęgniarstwo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monisia Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) moje ukochane przedmioty , no moze poza fizyka :) jeśli chodzi o ruch po okręgu to przeciez tam nie ma za wiele do rozumienia, musisz sie nauczyc wzorów i wiedzieć do czego sie je stosuje np. prędkośc katowa, przyspieszenie dośrodkowe, okres, częstotliwość itp. Mam nadzieje że tylko o to chodzi a nie o żadne wyprowadzanie wzorów :P wymagają żeby widzieć skad co jak ? Edytowane 23 Listopada 2005 przez Monisia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Monisia idziemy na pielęgniarstwo ??? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monisia Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 jatam bedę wam w przyszłości ząbki wyrywać :P lub coś w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 aha :lol: widze w tobie skłonnosci do zadawania drugim ludziom bólu :D ale to żart .Moja dentystka zawsze mi daje znieczulenie nawet jak wiem że nie będzie bolec bo lubie mrowienie w wardze :huh: Monisia a masz jakies zdolności plastyczne bo to ponoc pomocne w stomatologii:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 MIR chodzisz na jakieś korpepetycje z biologi i ile masz zajęć w tyg ?? 3h bio raz w tyg. i 3 lekcyjne fiz/chem tez raz na tydzien w grudniu maturka probna, bedzie okazja sie sprawdzic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Ja na maturze matma i fiza ;] Jestem w 2 LO ale na fakultety z fizy już chodzę bo mam taką możliwość. Zrozumiałem też że nei chodzi o wykuwanie bo to [ciach!]o daje ;] Trzeba to zrozumieć, dlaczego tak a dlaczego inaczej nie itd. Jak znajdę troche czasu to napiszę wam o ruchu po okręgu, chociaż nie będzie to szybciej niż w weekend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 heh z bio mnie tak w budzie babka katuje ze teraz moge cos pomoc [; heh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Nuklear dobrze gada terz by pochodził już na fakultety ale jajeszcze nie mam w moim lo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Wiesz co nam powiedział facet na fakultetach z fizy? "Po co wy chodzicie na te fakultety? Zastanówcie się i odpowiedźcie sobie, po co się uczycie fizyki? Jeżeli chodzicie na fakultety to oznacza że robicie coś w domu ze swoją wiedzą, rocicie zadania itd. ja to tak widzę" Niby najgorszy nauczyciel w szkole bo potrafi przypałować i to ostro ;] ale dla mnie jest spoko gość i wie o co chodzi. A jak sam określa, robię to dla waszego dobra (jak ktoś dostanie lufe za odpowiedź to na każdej lekcji jest przygotowany, bo 4 lufy w półroczu z byle czego z fizyki i jesteś zagrożony). Może i bardzo rygorystycznie ale to przynosi efekty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mam nadzieje że tylko o to chodzi a nie o żadne wyprowadzanie wzorów :P wymagają żeby widzieć skad co jak ? No niestety wymagają :? Niedawno wziął mnie do odpowiedzi. Uczyłem się tego, rozumiałem. Jak mnie zagiął pytaniami skąd takie wzory, jak je i inne wyprowadzić itp. to z ledwością na dwóje wyprowadziłem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Ja też np. nie rozumiem zupełnie o co chodzi w ruchu po okręgu. Niby wszystko ok, koleś tłumaczy, ale jak przychodzą wzory to nie mam pojęcia skąd to się bierze. Ucze sie tego ale dalej nic :?wykuj na pamiec, kiedys zrozumiesz je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 matma fizyka biologia ;] na maturke... co oczywiście nie znaczy że coś rozumiem -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 LOL ale przedmioty... Fizyka lajtowa jest ale biola i chemia najgorsze przedmioty. Nie wiem jak to można na maturce zdawać ;] Nie że nie jarze... ale są troche nie teges ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No to witam. Jestem na bio-chem-fiz w I kl. LO(zaraz będzie"oooo dzieciuch" :) ). Wszystko jest na razie spox, oprócz tego że z fizyki poza wzorami i samego rozumienia co sie dzieje :wink: trzeba też znać regułki:/. Mógłby mi ktoś napisać regułkę: "co to są równania ruchu(w ruchu jednostajnym prostoliniowym)"? Będę wdzięczny. PS. Znacie może jakieś fajne stronki o fizyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 wykuj na pamiec, kiedys zrozumiesz jetumamon, jak tam fiza u was na informie?? Ciężka? U nas na elektronice jest strasznie trudna (albo to ja jestem taki tępy :D ). Ostatni bylla u nas kartkówka i koło... :mad: Wstyd sie przyznawac ale w sumie z tego dostalem 11/40pkt <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No stary. Ja takie same jazdy mam z chemia ;] Kartkóweczka - 4pkt/20. Żal. Ktoś się dobrze orientuje z chemia na poziomie 2kl LO? Musze zrobić poprawe :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 @poca co teraz macie ? to moze pomoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 tumamon, jak tam fiza u was na informie?? Ciężka? U nas na elektronice jest strasznie trudna (albo to ja jestem taki tępy :D ). Ostatni bylla u nas kartkówka i koło... :mad: Wstyd sie przyznawac ale w sumie z tego dostalem 11/40pkt <_< u nas srednia to 6-8/40, wyklad z tyrzykiem cwiczenia z twardowskim, czyli na wykladzie 90% ksiazki z gimnazjum + znane wzory na calkach rozpisane a na cwiczeniach... hardkor! 3 osoby rozumieja o co biega kolejne 3 udaja a reszta spisuje z tablicy i modli sie zeby nie byla wybrana do odpowiedzi :cry: btw masz aronsona w pdfie albo na skanie jakims? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 btw masz aronsona w pdfie albo na skanie jakims? :>Nie mam... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) jak ktoś ma jakies fajne książki do bioli o np genetyce w postaci ebooka,pdf to prosze o umieszczenie w rapid share i podanie linka :D wielu osobom może sie to przydac np mi:) prośba dotyczy równierz eboków o tematyce biolog. fizycz. i chem.(róznego rodz zbiory zad np) B) Edytowane 29 Listopada 2005 przez Rob187 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja od jutra zaczynam powtarzac (i uczyc sie?) tych przedmiotow ostro, aby dostac sie, na upragniona medycyne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 jak ktoś ma jakies fajne książki do bioli o np genetyce w postaci ebooka,pdf to prosze o umieszczenie w rapid share i podanie linka :D wielu osobom może sie to przydac np mi:) prośba dotyczy równierz eboków o tematyce biolog. fizycz. i chem.(róznego rodz zbiory zad np) B) :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...