sawyer188 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Nie bardzo czaje o co biego, bardziej mi to sie kojarzy z biologia i zmiennoscą fluktuacyjną :ph34r: :) dało by rade całe zad przekopiowac;] o i z jakiego to zakresu jest:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mam maly problemik. Potrzebne mi sa: przykłady reakcji promieniowania beta np. w chemii. Ale nie jakies skomplikowane tylko najprostsze. Wiem ze mielismy to w 1-2 klasie LO, jednak zeszyty zniknely (tak w nich nic nie bylo), ksiazki sprzedane i mam problemik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Mam maly problemik. Potrzebne mi sa: przykłady reakcji promieniowania beta np. w chemii. Ale nie jakies skomplikowane tylko najprostsze. Wiem ze mielismy to w 1-2 klasie LO, jednak zeszyty zniknely (tak w nich nic nie bylo), ksiazki sprzedane i mam problemik :) np tak beta - 90 (to jest masa protonowa ,atomowej nie daje bo sie nie zmienia ;) Th->91 Pa+ -1e jak chcesz wiecej to uderzaj na układ i jak bierzesz pierw XB to przy becie - dodajesz 1 proton i powstaje X+1 jakis tam odp do tego pierw i -1 e a w b+ w powst odejmujesz 1 proton ale jest juz wtedy +1e ;) troche to głupio wygląda ale nie umiem robić tych wszystkich znaczków na klawie :plum: Edytowane 29 Października 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Okey to jest to co chyba trzeba. W googlach znalazlem jeszcze rysuneczki i mysle ze bedzie gitens ;) Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja jestem już po maturce z tych przedmiotów i mi zostało trochę materiału i jakby co to mogę tez polecić ewentualnie korepetytorów do powtarzania. JEŚLI JEST KTOŚ ZAINTERESOWANY http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216184 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 i jak na co udało ci sie dostac :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 nie róbmy OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&lin...AAkkjMkdmLtJAck Jaka to jest Dimetria? (ktory bok trzbe wydluzyc 2x?) z gory thx pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&lin...AAkkjMkdmLtJAck Jaka to jest Dimetria? (ktory bok trzbe wydluzyc 2x?) z gory thx pzdr wrzuć innego linka, bo ten nie smiga bez hasla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://img235.imageshack.us/my.php?image=207vg4.png ten bedzie grol ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Uzasadnij, że Na2CO3 w wodzie ma odczyn zasadowy, a AlCl3 odczyn kwasowy, pisząc równanie w formie cząsteczkowej, jonowej i skróconej. Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Na2CO3 + 2H2o -> 2NaOH + H20 + CO2 2Na(+) + CO3(2-) + 2H2o -> 2Na(+) + H2O + CO2 + 2OH(-) CO3(2-) +2H2O -> H2O + CO2 + 2OH(-) AlCl3 + 3H20 -> Al(OH)3 + 3HCl Al(3+) + 3Cl(-) + 3H2O -> Al(OH)3 + 3H(+) +3Cl(-) Al(3+) + 3H2O -> Al(OH)3 + 3H(+) Tak jakoś chyba PS Wisisz mi piwo :wink: Edytowane 19 Listopada 2008 przez ludi7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Male pytanie z chemii :) Zapewne znajoma jest wam ciecz "nie-newtonska" (poprawcie mnie jesli istnieje inna polsko-jezyczna nazwa) http://en.wikipedia.org/wiki/Non_Newtonian_fluid Ciecz ta zachowuje sie w sposob taki, iz stawia opor przy szybkim nacisnieciu, a jest luzna przy powolnym/niskim nacisnieciu. Moje pytanie brzmi: czy znana chemii jest substancja, ktora pod wplywem niskiego napiecia zamienia sie w ciecz, a przy braku napiecia twardnieje? (mam tu na mysli przeciwienstwo magnetoreologicznego plynu - oleju silikonowego z micro lub nanoczasteczkami reagujacymi na napiecie lub pole elektromagnetyczne) Edytowane 20 Listopada 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...