Skocz do zawartości
sap3r

Problem Z Kartą Graficzną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pare dni temu padł mi radeon 9600, kupilem nową grafe i zauwazam bardzo niepokojaca rzecz.

Tuz po instalacji nowej karty odpaliłem 3d 01 marka, zeby sprawdzc wydajnosc. Ku mojemu zdziwieniu

monitor wylaczyl sie po pierwszym tescie... Dotknalem radiatora - gorący! Szybko wylaczylem komputer

i zamontowalem s3 virge'a na pci...

Dodam jeszcze ze w podobnych okolicznosciach stracilem r9600. Podczas grania w guild wars, obraz czasem stawał. Po 5 - 10 sekundach sie odwieszał i moglem dalej grac. Potem monitor zaczal sie czasami wylaczac, musialem resetowac komputer, az pewnego dnia juz po resecie karta nie wstała... Myslalem ze to byly problemy z nia, ale z nowa karta jest jeszce gorzej...

Coś z portem agp? Nie wiem gdzie suzkac przyczyny problemu...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed instalacja karty w kompie przywrocilem domyslne ustawienia biosu. chlodzenie jest podwojne - radiator i wiatrak. Dziwne zeby karta sie przegrzewala w 5 min po wlaczeniu kompa i to jescze na niewymagajacym 3d marku 01.... a karta to sapphire x700 128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

dla agp 4x i 8x jest napięcie 1.5v tylko żew 8x chyba jest nawet obniżone o 0,8 V czyli 1.42v

Nie jestem pewien, ale chyba nie masz racji, x8 ma napięcie 0.8V a x4 ma 1.5V, ale ręki uciąć sobie nie dam. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

chyba masz racje. na 8x jest 0.8 v. mój błąd ;)

Każdemu może sie zdarzyć, spoko, pozdro ;) A z tym napięciem zrób tak jak pisałem wyżej, przestaw w biosie/sterach prędkość agp z x4 na x8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi