Gość sensej17 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam! obecnie jestem posiadaczem celerona D 2.53@3,33. Nosze sie z zamiarem kupna nowej plyty glownej oraz procesora i w zwiazku z czym mam 2 pytania: 1) Czy duza jest roznica w wydajnosci (glownie chodzi o gry) pomiedzy Athlon 64 3000+ S.939 Venice a AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz? 2) Czy warto zamienic mojego celerona z asrockiem na AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz z msi kt4av? czy duza jest roznica wydajnosci? (biorac pod uwage ze celeron jest przyspieszony <lol2>). Zastanawialem sie do jakiego dzialu to dodac, jezeli sie pomylilem to prosze o przekierowanie tematu a nie o wykasowanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi ;] pozdrawiam a nigdy nie mialem procka amd takze zupelnie sie na tym nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Witam! obecnie jestem posiadaczem celerona D 2.53@3,33. Nosze sie z zamiarem kupna nowej plyty glownej oraz procesora i w zwiazku z czym mam 2 pytania: 1) Czy duza jest roznica w wydajnosci (glownie chodzi o gry) pomiedzy Athlon 64 3000+ S.939 Venice a AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz? 2) Czy warto zamienic mojego celerona z asrockiem na AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz z msi kt4av? czy duza jest roznica wydajnosci? (biorac pod uwage ze celeron jest przyspieszony <lol2>). Zastanawialem sie do jakiego dzialu to dodac, jezeli sie pomylilem to prosze o przekierowanie tematu a nie o wykasowanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi ;] pozdrawiam a nigdy nie mialem procka amd takze zupelnie sie na tym nie znam. ad1miedzy bartonem a venicem róznica jest dosc spora ad2 zalezy ile musisz dopłacic jesli <100zł to moim zdaniem nie warto a jesli nie musisz nic dopłacac to bierz nawet się nie zastanawiaj Edytowane 23 Listopada 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Zalezy na ile ten celek sie kręci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie ważne na ile ten celek się kręci Venice 3000+ będzie sporo lepszy... Tylko jakieś skrajne zestawienie :] Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa :D to jak zestawienie traktor vs subarynka, oba mają powiedzmy po 3000ccm z tym że jedno będzie na pewno szybsze... zgadnij które :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie ważne na ile ten celek się kręci Venice 3000+ będzie sporo lepszy... Tylko jakieś skrajne zestawienie :] Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa :D to jak zestawienie traktor vs subarynka, oba mają powiedzmy po 3000ccm z tym że jedno będzie na pewno szybsze... zgadnij które :] Ale z tego co koles pisze to on ma sie wymienic na Bartona a nie na Venice... przeciez wiadomo ze Venice to miazdzyciel :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa icon_biggrin3.gif to jak zestawienie traktor vs subarynka Przecież Barton 3000 ma prawie 2,2GHZ a vencie ma 1,8GHz - gdzie ta inna klasa w większości przypadków Barton będzie szybszy ma 370Mhz wiecej, A63 nawet dwukanalowy kontroler nie pomoże pzrzy takiej różnicy taktowań. Nie mowię o OC tych proców bo wiadomo żę VEnice będzie lepszy Celek wykręcony na3,33GHZ chyba nie jest aż tak zły - nie miałem nigdy celerona (takie przypuszczenia) Najlepiej bierz semprona64 (zamiast Bartona) kręcą się dość dobrze zabacz w moją sygnaturkę, chyba że masz więcej kasy to bierz VENICE lub OPERTONA oczywiście procą zastosuj małe OC :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Przecież Barton 3000 ma prawie 2,2GHZ a vencie ma 1,8GHz - gdzie ta inna klasa w większości przypadków Barton będzie szybszy ma 370Mhz wiecej, A63 nawet dwukanalowy kontroler nie pomoże pzrzy takiej różnicy taktowań. Nie mowię o OC tych proców bo wiadomo żę VEnice będzie lepszy Celek wykręcony na3,33GHZ chyba nie jest aż tak zły - nie miałem nigdy celerona (takie przypuszczenia) Najlepiej bierz semprona64 (zamiast Bartona) kręcą się dość dobrze zabacz w moją sygnaturkę, chyba że masz więcej kasy to bierz VENICE lub OPERTONA oczywiście procą zastosuj małe OC :] eee jednak nie masz racji...NAPEWNO BARTON 3000+ nie bedzie szybszy od Venice3000+...moze ale to tylko moze w mega porywach moglyby byc zblizone bo wkoncu wg AMD obydwa odpowiadaja p4 3GHz...ale w praktyce Venice jest szybszy..widac to w chociazby rankingu Cinebench, SuperPi...Celeron D wykrecony na 3,33GHz to marnie wykrecony CeleronD :P..i wydajnosci tez duzo nie ma...wiem z doswiadczenia ze CeleronD wykrecony na 3.8GHz odpowiada wydajnosciowo Pentakowi 4 ok 3GHz...w testach SISoftSandra itp..w praktyce jednak p4 jest i tak chyba lepszy ;) ......chociazzz...... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...