Skocz do zawartości
Gość sensej17

Xp Vs 64 Vs Celeron D Xd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! obecnie jestem posiadaczem celerona D 2.53@3,33. Nosze sie z zamiarem kupna nowej plyty glownej oraz procesora i w zwiazku z czym mam 2 pytania:

1) Czy duza jest roznica w wydajnosci (glownie chodzi o gry) pomiedzy Athlon 64 3000+ S.939 Venice a AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz?

2) Czy warto zamienic mojego celerona z asrockiem na AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz z msi kt4av? czy duza jest roznica wydajnosci? (biorac pod uwage ze celeron jest przyspieszony <lol2>).

Zastanawialem sie do jakiego dzialu to dodac, jezeli sie pomylilem to prosze o przekierowanie tematu a nie o wykasowanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi ;]

pozdrawiam

a nigdy nie mialem procka amd takze zupelnie sie na tym nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! obecnie jestem posiadaczem celerona D 2.53@3,33. Nosze sie z zamiarem kupna nowej plyty glownej oraz procesora i w zwiazku z czym mam 2 pytania:

1) Czy duza jest roznica w wydajnosci (glownie chodzi o gry) pomiedzy Athlon 64 3000+ S.939 Venice a AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz?

2) Czy warto zamienic mojego celerona z asrockiem na AMD ATHLON XP Barton 3000+/333MHz z msi kt4av? czy duza jest roznica wydajnosci? (biorac pod uwage ze celeron jest przyspieszony <lol2>).

Zastanawialem sie do jakiego dzialu to dodac, jezeli sie pomylilem to prosze o przekierowanie tematu a nie o wykasowanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi ;]

pozdrawiam

a nigdy nie mialem procka amd takze zupelnie sie na tym nie znam.

ad1miedzy bartonem a venicem róznica jest dosc spora

ad2 zalezy ile musisz dopłacic jesli <100zł to moim zdaniem nie warto a jesli nie musisz nic dopłacac to bierz nawet się nie zastanawiaj

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ważne na ile ten celek się kręci Venice 3000+ będzie sporo lepszy...

Tylko jakieś skrajne zestawienie :] Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa :D to jak zestawienie traktor vs subarynka, oba mają powiedzmy po 3000ccm z tym że jedno będzie na pewno szybsze... zgadnij które :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ważne na ile ten celek się kręci Venice 3000+ będzie sporo lepszy...

Tylko jakieś skrajne zestawienie :] Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa :D to jak zestawienie traktor vs subarynka, oba mają powiedzmy po 3000ccm z tym że jedno będzie na pewno szybsze... zgadnij które :]

Ale z tego co koles pisze to on ma sie wymienic na Bartona a nie na Venice...

przeciez wiadomo ze Venice to miazdzyciel :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xp 3000+ i Venice 3000+ to troszkę inna klasa icon_biggrin3.gif to jak zestawienie traktor vs subarynka

Przecież Barton 3000 ma prawie 2,2GHZ a vencie ma 1,8GHz - gdzie ta inna klasa w większości przypadków Barton będzie szybszy ma 370Mhz wiecej, A63 nawet dwukanalowy kontroler nie pomoże pzrzy takiej różnicy taktowań. Nie mowię o OC tych proców bo wiadomo żę VEnice będzie lepszy

Celek wykręcony na3,33GHZ chyba nie jest aż tak zły - nie miałem nigdy celerona (takie przypuszczenia)

Najlepiej bierz semprona64 (zamiast Bartona) kręcą się dość dobrze zabacz w moją sygnaturkę, chyba że masz więcej kasy to bierz VENICE lub OPERTONA

oczywiście procą zastosuj małe OC :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież Barton 3000 ma prawie 2,2GHZ a vencie ma 1,8GHz - gdzie ta inna klasa w większości przypadków Barton będzie szybszy ma 370Mhz wiecej, A63 nawet dwukanalowy kontroler nie pomoże pzrzy takiej różnicy taktowań. Nie mowię o OC tych proców bo wiadomo żę VEnice będzie lepszy

Celek wykręcony na3,33GHZ chyba nie jest aż tak zły - nie miałem nigdy celerona (takie przypuszczenia)

Najlepiej bierz semprona64 (zamiast Bartona) kręcą się dość dobrze zabacz w moją sygnaturkę, chyba że masz więcej kasy to bierz VENICE lub OPERTONA

oczywiście procą zastosuj małe OC :]

eee jednak nie masz racji...NAPEWNO BARTON 3000+ nie bedzie szybszy od Venice3000+...moze ale to tylko moze w mega porywach moglyby byc zblizone bo wkoncu wg AMD obydwa odpowiadaja p4 3GHz...ale w praktyce Venice jest szybszy..widac to w chociazby rankingu Cinebench, SuperPi...Celeron D wykrecony na 3,33GHz to marnie wykrecony CeleronD :P..i wydajnosci tez duzo nie ma...wiem z doswiadczenia ze CeleronD wykrecony na 3.8GHz odpowiada wydajnosciowo Pentakowi 4 ok 3GHz...w testach SISoftSandra itp..w praktyce jednak p4 jest i tak chyba lepszy ;)

......chociazzz...... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi