piterjazz Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam, Mam athlona 3000+ venice 939 na plycie Gigabyte GA-K8NSC-939. Przed chwila wymienilem biosa i podkrecilem go do 2066 MHz. Znacznie lepiej zaczelo mi wszystko chodzic tylko mam takie pytnie ..... kiedy podkrecalem w biosie taktowanie procesora z 200 do 230 MHz bo mnoznik mam na 9 nastawiony standartowo to wzrastalo mi tez cos w ramie ... nie wiem co to jest z DDR w biosie z 400 poszlo na 460. Prosze powiedzcie mi teraz czy 45 C temperatura procesora nie jest za wysoka i co z tym ramem czy moze on sie teraz przegrzewa ? Moge w takim razie wiecej krecic ? Jesli to topic do dzialu o podkrecaniu to bardzo przepraszam, ale nie wiedzialem czy moge tam napisac jesli pytam sie o temperature procesora. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jestes tu ponad rok a zadajesz pytania jakbys dopiero co kompa dostal Proponuje z takimi pytaniami do FAQ..ewentualnie poradnik Raptora (jest przyklejony w tym dziale) Mysle ze temperatura Venice nie powinna przekracac 55-60*C w stresie ps.Jesli dalbys ten topic do dzialu "Extremalne podkrecanie" (bo chyba o tym myslales) to co najwyzej bys zostal oprocentowany ;] http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=8 -> FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 i tak cos ma duza ta temperature ja mam w pokoju z 18-19 stopni a proc ma jakies 26.przy torture mam jakies 35 gora 36 a proc smiga narazie 8x300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterjazz Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Dzieki za skierowanie mnie do fajnego topicu ;) Nie mam wentylatora tylko dobry radiator moze dlatego taka temperatura ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Dzieki za skierowanie mnie do fajnego topicu ;) Nie mam wentylatora tylko dobry radiator moze dlatego taka temperatura ;) pozdrawiam :lol: joke? omg wez mu daj jakis wianko bo sie biedak usmazy :Dnie chcemyslec ilebiedak ma w stressie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Freezera64 kup bo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterjazz Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 To nie joke ;) heheh Mam ninje i wydaje mi sie ze nie ma sensu na to czegos zakldac. W stresie mam temperature 47 C a tak normalnie prawie przez caly czazs teraz 39-42 . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 ninja i takie temp? w budzie niemasz zadnego przeewiewu mamy rozumiec? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterjazz Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Nie mam przewiewu ;) boje sie tylko o dyski bo maja w granicach 45 stopni ;) Chce sobie kupic jakies wentylatorek 120 mm co mi polecicie ? Jakis bardzo bardzo cichy. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jest ladny temacik w dziale chlodzenie konwencjonalne. Tam juz poszukaj odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...