Skocz do zawartości
piterjazz

Temperatura Athlona 3000+ Venice 939 Po Podkreceniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam athlona 3000+ venice 939 na plycie Gigabyte GA-K8NSC-939.

Przed chwila wymienilem biosa i podkrecilem go do 2066 MHz.

Znacznie lepiej zaczelo mi wszystko chodzic tylko mam takie pytnie ..... kiedy podkrecalem w biosie taktowanie procesora z 200 do 230 MHz bo mnoznik mam na 9 nastawiony standartowo to wzrastalo mi tez cos w ramie ... nie wiem co to jest z DDR w biosie z 400 poszlo na 460.

Prosze powiedzcie mi teraz czy 45 C temperatura procesora nie jest za wysoka i co z tym ramem czy moze on sie teraz przegrzewa ?

Moge w takim razie wiecej krecic ?

Jesli to topic do dzialu o podkrecaniu to bardzo przepraszam, ale nie wiedzialem czy moge tam napisac jesli pytam sie o temperature procesora.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes tu ponad rok a zadajesz pytania jakbys dopiero co kompa dostal

Proponuje z takimi pytaniami do FAQ..ewentualnie poradnik Raptora (jest przyklejony w tym dziale)

Mysle ze temperatura Venice nie powinna przekracac 55-60*C w stresie

ps.Jesli dalbys ten topic do dzialu "Extremalne podkrecanie" (bo chyba o tym myslales) to co najwyzej bys zostal oprocentowany ;]

http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=8 -> FAQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi