emes125 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam, Mam za zadanie zbudować napisac program implementujący tablicę hasciach!ącą, gdzie każdy jej element prócz swoich danych zawiera również informację o lokalizacji na tablicy. Nie było dla mnie problemu, póki starczyło, by każda komórka zawierała po jednym elemencie. Problem się robi, gdy chcę dać więcej elementów, tak by w każdej komórce była lista. Jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Można w tym wypadku stworzyć tablice obiektów a kazdy obiekt będzie miec jakieś swoje atrybuty w klasie //...class Tablica_Haszujaca {private: int licznik; int max; int min; public: int wart; int miejsce; string nazwa;// potem jakieś inne funkcje dodatkowe // np zwracające liczbe elementów czy// mieszające itd ew jakis operator przeładować itp};//...// i gdzieś tam w kodzieTablica_Haszujaca tablica[100];//i potem w pentli for wpisujesz co tam sie chce ew inne wymagane rzeczyfor ( int i = 0; i < 100; i++) tablica.miejsce = i;// itd ale lepiej będzie zachować ukrywanie danych, to tylko jako taki przykład//... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...