D4RkX Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 problem polega na tym ze plyta nie wstaje :angry: a dokladniej, dyski sie kreca diody swieca, ale na monitorze nic sie nie wyswietla :mur: pls, podawajcie nawet najglupsze propozycje bo jestem w stanie pominac pominac wszystko :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 może clear CMOS :> albo może fsb zworkai jest ustawione za wysokie, albo procek skopany [; przeczyść jeszcze styki oamiętek i włóż jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Hmm, a próbowałeś procedury CLEAR CMOS opisanej w instrukcji? Jeśli nic nie da, to płyta mogła paść - FRN2 nie lubi tanich zasilaczy, czasem zdarza mu się na nich paść... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) probowalem juz czyscic bios plyta pracuje na 400WATTowym Chieftecu i jest w 100% sprawna! Edytowane 24 Listopada 2005 przez D4RkX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) a może poprostu najzwyczajniej w świece procek skopany :> ? jeśli masz możliwość sprawdź go na innym kompie albo w swoją płyte wsadź inny. przecyść jeszcze pamięci Edytowane 24 Listopada 2005 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) wszytkie czesci sa w sprawne, jestem tego w 100% pewien Edytowane 25 Listopada 2005 przez D4RkX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Tzn: po prostu zrobiłeś CLEAR CMOS czy tak jak to jest opisane w instrukcji (trzymałeś INSERT przy starcie itd)? Niektórym FRN2 zdarza się czasem zejść - tak miał tak mój znajomy - wymienili mu na nową na gwarancji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 reset polegal na przelozenie zworki na plycie glownej, oco dokladniej chodzi z tym insertem przy starcie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) reset polegal na przelozenie zworki na plycie glownej, oco dokladniej chodzi z tym insertem przy starcie ?? chyba nawet w instrukcji jest napisane, że można próbować włączyć komputer z wciśniętym insertem [wciskamy go przed wciśnięciem POWER na obudowie].. jest taki topic o tej płycie.... [moze znajde go zaraz] i tam własnie większość tematów jest o tym, co zrobić jak płyta nie wstaje :wink: z tego co tam czytałem, to dość częsta przypadłosć tych płyt [tzn, wada] najbardziej podobały mi się odpowiedzi typu: "twoja płyta nie padła, tylko ŚPI" :D a tak na poważnie: próbowałeś wyjmować wszystko, potem włożyć spowrotem? moze baterię wyjąć z płyty na kilka minut? niektórym to pomogło.... a jak nie to jak znasz kogośz programatorem, to niech ci biosa jeszcze raz nagra... mam tak właśnie z płyta kumpa.... nie pomaga nic, trzeba bedzie biosa wgrać chyba EDIT: tu masz linka: wszystko o solteku Edytowane 26 Listopada 2005 przez oskarro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Tu masz opis procedury clear cmos: http://81.169.156.245/soltek.de/soltek/dow...75FRN2-hard.pdf strona 28 (13 w PDF). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...