Skocz do zawartości
MacMus

Mobile Meter Discharge And Charge

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie sprawdzasz przy nagrywaniu plyty lub w cos graniu.....

lub przy obu

zreszta i tak 42w to za duzo

nie sprawdzam przy zadnym graniu .. normalnie wszystko jest tak samo .... nie wiem co sie nagle przestawiło nie wychwyciłem momentu kiedy to się stało

chyba beteria strzeila albo nie wiem co ! :| bo ładuje się też dużo za szybko niż powinna ..

może to ma znaczenie ale te zatrzaski na dole przy bateri do czegość dłuża bo jeden miałem w góre a drugi w dól :|

Edytowane przez MacMus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sprawdzam przy zadnym graniu .. normalnie wszystko jest tak samo .... nie wiem co sie nagle przestawiło nie wychwyciłem momentu kiedy to się stało

chyba beteria strzeila albo nie wiem co ! :| bo ładuje się też dużo za szybko niż powinna ..

może to ma znaczenie ale te zatrzaski na dole przy bateri do czegość dłuża bo jeden miałem w góre a drugi w dól :|

Masz chyba manie szukania problemów. Czasami mobile meter nie pokazuje prawdy (nie dochodziłem dlaczego). Już w jakimś poscie pisałem ile potrafi laptop wyciągać z baterii i przy max obciążeniu wychodziło mi do 56W (kopiowanie przez siec i z CD, zapuszczone testy procka i testy grafiki, profil najmniej oszczedny).

42W wychodzi jak procek jest obciążony na 1.8GHz i jeszcze coś np kopiujesz.

Minimalne to troche poniżej 20W. Jak pokazuje 6-8W to oszukuje, mi też tak pokazywał na acerze i na compaq'u, nie wiem od czego to zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi