Gość kev Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Dopiero dzisiaj to zauważyłem ale nie wiem czy ten problem nie występował juz wcześniej ... Monitor piszczy (coś tak jakby dzwoni z tyłu monitora) przy wyświetlaniu białych kolorów i im ciemniejszy kolor tym mniej piszczy . Nie mam pojęcia co to jest. Monitor : Philips 107E4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Też tak miałem, bo mam monitor na tym samyk kineskopie pewnie ;) Zmieniało się dopiero przy zmianie częstotliwości odświeżania. Na 85Hz i 75Hz jest ok. Pobaw się z odświeżaniami. Mi piszczał na niskich - 60Hz. Nie wiem jak mogłeś tego wcześniej nie zauważać, bo mnie to szlak trafiał ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) No niestety, naprowadzanie elektornów w lampie bywa czasem uciążliwe. U jednych piszczy, u innych cyka jak zegarek. Generalnie im niższa częstotliowść odświeżania, tym piszczenie moze byc większe. Ja miałem swego czasu telewizor, który wydawał tak potwornie głośny dźwięk z kineskopu, że dziada sprzedałem za parę groszy ^_- Edytowane 28 Listopada 2005 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...