Fenirzo Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki topic był poruszany , ale ja się już podaje :? . To łajno siedzi tak głęboko i cały czas zaraża , że przez ok. 3 miesiące nie wiedziałem , że to może być znów on . Kiedyś go pokonałem nawet nie wiem jak :lol: , teraz po prawie roku przerwy znów wrócił . Na pewno był na jakiejś płytce , ale jak go teraz usunąć 8O ? Mowa o WIN95.CIH 1003 . Na pewno zainfekowany jest dysk , ale formatka nie pomaga , czyli musi być również zainfekowane coś więcej . Jak go zniszczyć ? Zakładam , że jakoś biosa zrestartować . W necie narazie doszedłem tylko do tego , że przez dosa jakoś , ale jak to już nie napisali :cry: . HELP :( :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 czarnobyla mozna usunac pod dosem.Poszukaj jakiegos takiego antywira - protection plus bodajze ... Mozesz swoim antywirem poskanowac cedeki i.t.d . Wirusy nie znikają tak poprostu.Heh .. z 4 lata temu mialem tez ciha .. lezal mi w kompie ze 4 miechy zdazylem zarazic kompa ciotki :lol: :lol: U mnie nic sie nie stalo . Usunolem w pore.Ciotce zwalilo biosa.Ja nabralem wody w usta - Oczywiscie to nie ja .. to tylko obcy .. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 podejrzewam ze tez mam ciha ....... poszedlem do kolegi jemu zwalilo biosa mnie narazie nie poniewaz mam zworke zabezpieczajaca bios przed zapisaniem ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 A co jak nie mam zworki [stary typ płyty głównej] a cih na pewno leży nie tylko na dysku [format był całego dysku kilka razy :lol: ] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 a może to pliki na plycie windowsa ktorego instalujesz po formacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Odp brzmi > nie instalowałem xp potem win 98 se na jednym cd a potem na innym .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 cih niesiedzial czasami w bootsectorze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 znajdz taki programik cleancih, odpal dyskietke instalacyjna np win me i nastepnie ten program. pozegnaj sie z kilkoma programami bo czarnobyl napewno cos s<span style="color:red;">[ciach!]</span>li jak go usuniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 cih jak go wywalasz z początku dysku infekuje ci go od początku ;), mozna tak jak juz napisali z dosa go wywalić bo wtedy nie kopuluje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Czyli najlepiej zrobić tak : > znaleść cleanciha > wgrać go na c:/cleancih.exe czy coś tam coś tam > dupnąć dyskietke startową > odpalić z niej tego dosa > odpalić programik > wqr.... bo skasowało sporo przydatnych rzeczy :] > cieszyć się że nie ma już tego ustrojstwa Pytanie brzmi czy mam rację i gdzie można zdobyć cleanciha i czy sam nie zostanie zainfekowany :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja też się męcze z CIHem. Jak mi się wydaje, że go nie ma to znowu sie pojawie :P Może poprostu regularnie go ze szkoły przynosze? Nie wiem juz sam. W bootsectorze to nie sie napewno bo mam sprawdzony. Ma ktoś linka do CleanCIHa bo jakoś niechce mi sie szukac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 sorki ale ktoś o czymś takim wczesniej wspominał. Czy jest na płycie takiej jak mam w podpisie jakaś zworka zabezpieczająca przed flashowaniem biosu ?? Jeśli tak to która to ? Instrukcji nie mam bo bym se w niej poczytal ale niestety zgubiłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja też się męcze z CIHem. Jak mi się wydaje, że go nie ma to znowu sie pojawie :P Może poprostu regularnie go ze szkoły przynosze? Nie wiem juz sam. W bootsectorze to nie sie napewno bo mam sprawdzony. Ma ktoś linka do CleanCIHa bo jakoś niechce mi sie szukac :wink: Proszę bardzo: http://www.pspl.com/download/cleancih.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...