tomii Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) mam k7vza (wiem ze to zabytek) ale chciałem złożyć na niej drugiego kompa, płyta ma spalone wyjścia fan 1 fan2 gdzy zresetowałem bios to piszczy - najprawdopodobniej zabezpieczenia przed właczeniem bez podlączonych fanów . Ma ktoś jakiś pomysł jak to ominać? ps czujnik obrotów wentylatorów z których pinów korzysta? pozdrawiam tomii Edytowane 24 Listopada 2005 przez tomii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Tommi ta płyta niie ma żadnych zabezpieczeń i rusza bez problemowo bez wentyli.. Albo padł bios albo inne urzadzenie szaleje. Miałem te płyte i raz na 20 razy odpaliła ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 miałem juz taka przygode z tą płytą, jak w biosie wyłaczyłe tą ochrone to juz nic nie piszczało i działała bez problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 dokladnie - ta plyta ma zabezpieczenie sprawdz czujnik w gniezdzie ,moze sie nie spalil jezeli jednak to moze inny bios pomoze - po zmianie biosu na k7vta zmienil sie odczyt na drugi czujnik (troche irytujace ,bo po zmianie biosu komp nie wstawal - pierwsza mysl to zwalony bios ,ale nie stracilem zimnej krwi :P ) jezeli tak sie nie da to proponuje edycje biosu jakims programem i ustawienie opcji kontroli obrotow na domyslnie wylaczona (teraz jest domyslnie wlaczona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 chodzi co o czujnik temperatury? co do wgrania biosu - jak mam to zrobić jak żaden obraz mi się nie wyswietla? a edytować biosu nie potrafie - jakas pomoc może? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) jak to jest spalone ? mozna go przelutowac tego fana ? nie mozna podac sygnalu obrotow z innego wentyla podpietego z innego zasilania niz fan ? Edytowane 26 Listopada 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 kedyś zwarłem 2 i3 pin i od tego momentu nie działa. ps który pin zczytuje obroty? nie do końca cię rozumiem chodzi Ci o to aby podłaczyc fan pod inne zasilanie i tylko pin od czujenika podłaczyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 tak zolty kabelek to sygnalowy ;] jak nie to znalezc go na windbondzie i tam sie dolutowac albo znalezc drugie takiego mobo i na nim dokonac odpowiednich zmian w biosie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 żółty czyli na gnieżdzie pierwszy z lewej? Jak wyglada ten winbond do kturego trzeba sie podłaczyć i gdzie miejwiecej sie znajduje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 o to widze ze sie grubsza afera zrobila nie bardzo wiem ktore piny zwarles - jezeli zasilanie i mase to tylko sciezke zasilania spaliles ,a jezeli zasilanie i czujnik to niewiadomo co spaliles (moze winbonda) najlepiej byloby edytowac bios ,ale do tego potrzebujesz innej plyty (najlepiej takiej samej) lub programatora biosow - w sumie to szkoda zachodu ,taka plyte mozna za 30pln kupic sprobuj jeszcze podpiac sam czujnik z wentyla jak kolega radzil najlepiej jakis wiatraczek 3500-4500obr/min ,zeby byc pewnym ze osiagnelismy powyzej 2500obr/min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 dzięki za odpowiedzi, spróbuje idam znać jakie efekty osiągnołem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...