Skocz do zawartości
spoxman

PŁYTA GŁÓWNA Z SDR POD AMD

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś (płyta główna) na SDR albo SDR+DDR do Athlona XP 1700+ lub 1800+. Znalazłem

MSI KM266 266MHz U133 SDR/DDR

SHUTTLE AK-32A KT266A/SDR/DDR

Jednak mam wątpliwości co do istnienia tej pierwszej - może to był błąd w druku (www.arest.pl). Chciałbym wiedzieć która z tych płytek jest lepsza i jaki max proc. moge włożyć do każdej z nich. A może coś lepszego jest na SDR i DDR albo samo SDR. Mam karte dźwiękowa na ISA wiec musi miec albo zintegrowana karte albo zlacze ISA. PROSZE O POMOC! Aha - nie zamierzam podkręcać ale zamierzam kupić nowy dysk (chyba ata133). Żadne RAIDy czy cuś mi niepotrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zmienilem z ecs k7s5a na Shuttle ak32a, rozwizązalo sie wiele problemow ze stabilnoscia :) plytka jest na kt266A, jest wydajna, w biosie ma zmiane zasilania az do ponad 2v, fsb od 100 do 166 co 1 mhz, mnoznik do 14x, wada jest brak dzielnika 15.

Jak anrazie niemialem zadnego problemu , po zlozeniu kompa odrazu format zainstalowal sie win2000 jak narazie zadnych zastrzezen. odblokuje niedlugo mnoznik i zobacze jak sie kreci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug opisu najnowszego biosu to mozna zapakowac na nią xp 2400+, ponadto na tej plycie bezproblemu dysk chodzi na ata 100 a na k7s5a max to ata66, niwiadomo czy Sandrze mozna dokladnie ufac ale wedlug jej wynikow ten Shuttle swietnie radzi sobie z sd ramami, w s5a mialem gorsze wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem opinie na necie ze ta plytka jest bardzo stabilna (lekko zawyza napiecia), jest w czolowce plyt na kt266a w testach wydajnosci,i jest strasznie tania. Gdyby nie brak dzielnika 1/5 to byla by swietna plyta do podkrecania. NIedlugo odblokuje mnoznik i sproboje pusic 1,6+@2100+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki prponujecie wentylatr do tych athlonkow co podalem w pierwszym poscie? cena gra duza role.  Czy na tej plycie + athlon xp 1800+ + 

160mb sdram + gf2mx400 64mb beda mi dobrze chodzily najnowsze gry?

wes sobie xp 1,6 na luzach pujdzie na samym fsb do 1,9+ na tym shuttle, ( 1,6+@1,9+ na fsb 150 bedzie neico szybszy od zwyklego 1,9+) i niekupuj gf 2 mx dozbieraj troszke do radeona 9000, na mx'e niebenda dobrze gry chodzily z tych nowszych.

ps shuttle ak32a ma 2xsdr i 2xddr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki prponujecie wentylatr do tych athlonkow co podalem w pierwszym poscie? cena gra duza role.  Czy na tej plycie + athlon xp 1800+ + 

160mb sdram + gf2mx400 64mb beda mi dobrze chodzily najnowsze gry?

W najwyższych detalach w większości nie, ale generalnie da się na tym pograć. Gdybyś dołożył 128 Mb ramu (koszt jakieś 75 zł) byłoby na pewno lepiej :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS:

wczoraj zmienilem z ecs k7s5a na Shuttle ak32a, rozwizązalo sie wiele problemow ze stabilnoscia icon_smile.gif
moglbys opisac dokladniej swoje dawne :) problemy bo ja tez mam i nie wiem czego to wina zasilki czy plyty jak bys dokladniej napisal co bylo nie tak to bym moze mial dodatkowe argumenty i by mi wymienili plyte na tego shuttla :)

Aha no i jak jest z ta plyta pod linuxem? tzn czy nie ma jakichs problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox k7s5a ma ata 100 ale na mojej baracudzie IV max udalo mi sie ustawic na ata 66.

na k7s5a w grach mi sie wieszalo i czasem na fsb 150 dopiero za 2 czy 3 razem startowal system, ogolnie w windowsie bylo stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezgodnosc sprzetu (osoba ktora sklada + Hardware :])

a co do wyboru bierz shuttle AK32A (ddr/sdr+via266A i sterki do dzwieku odrazu zgraj z netu bo te co daja do plyty to lipa , najlepiej zgraj stery commboaudio ze stronki epoxa)

-pozdrawiam wszystkich-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wlasnie tez ta plytke i athlona 1700 dalem mu fsb 143 --dziala ogolnie stabilnie tylko ze po 2 godzinach grania non toper albo zapuszczeniu 3dmarka nastepuje zwis kompa a pamieci mam sdr 384 -- i gf 4 ti 4200 wynik w 3dmarku 9760 w 1024 768 --mam tylko o 100 punktow mniej niz koles co ma xp 2000 i 256 ddr --tylko ze fakt umnei taki ze grafe tez mam podkrecona ogolnie dziala wszystko ok :) --osobiscie zajebiscie ta pltke polecam tania a dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziala ci stabilnie ja tez tak myslalem ale mowie ci zapusc nawet na 143 3 dmarka i go zostaw tak na 3 godziny albo 2 zobaczysz zwieche na bank albo cos podobnego bo w windowsie jest ok moze chodzic non toper ale pozniej tak jakby sie pocil mi poszedl do 145 ale zapuscilem 3 dmakra raz mi przeszel calego ale 2 raz zapodalem zweiecha odrazu ale w ten sposob chociaz na chwile pobilem rekord 3 dmakra 1068 :D --i szczerze nie wiem czy duza roznica by byla gdybys teraz mial ddry napewno jakas by byla ale czy duza nie sadze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...