Skocz do zawartości
spoxman

PŁYTA GŁÓWNA Z SDR POD AMD

Rekomendowane odpowiedzi

jest :

oznaczenie = 3*częstotliwość/2 - 500,

Gdzie częstotliwość oznacza częstotliwość pracy procesora (np. 1.5GHz). W podobny sposób z oznaczenia da się odczytać częstotliwość pracy procesora:

częstotliwość = 2*oznaczenie/3 + 333.

skopiowalem to kiedys z jakiegos artukulu chyba z tweaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam do spylenia EPOX 8KTA3+PRO który jest na sdr.

ta plyta jest wyrabista do krecenia ( na jakims cienkim coolerku z ulumy na dureniu 850 wyciagnalem 8x135 )

plyta jest zarabiste. jezeli ktos jest chetny to kontakt na maila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shuttle ak 32a po moich testach jest nieco wydajniejszy od ecs k7s5a, fsb od 100 do 166 co 1 mhz, v-core do ponad 2v, wystarczy dobre chlodzenie odblokowany athlonik i jazda :)

plytka jest bardzo stabilna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezgodnosc sprzetu (osoba ktora sklada + Hardware :])

a co do wyboru bierz shuttle AK32A (ddr/sdr+via266A i sterki do dzwieku odrazu zgraj z netu bo te co daja do plyty to lipa  , najlepiej zgraj stery commboaudio ze stronki epoxa)

-pozdrawiam wszystkich-

to prawda - stery z CD to shit !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam czegoś (płyta główna) na SDR albo SDR+DDR do Athlona XP 1700+ lub 1800+. Znalazłem 

MSI KM266 266MHz  U133 SDR/DDR 

SHUTTLE AK-32A    KT266A/SDR/DDR 

Jednak mam wątpliwości co do istnienia tej pierwszej - może to był błąd w druku (www.arest.pl). Chciałbym wiedzieć która z tych płytek jest lepsza i jaki max proc. moge włożyć do każdej z nich. A może coś lepszego jest na SDR i DDR    albo samo SDR. Mam karte dźwiękowa na ISA wiec musi miec albo zintegrowana karte albo zlacze ISA. PROSZE O POMOC! Aha - nie zamierzam podkręcać ale zamierzam kupić nowy dysk (chyba ata133). Żadne RAIDy czy cuś mi niepotrzebne.

shuttle to bardzo dobry wybór !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...