Skocz do zawartości
Mr.Martin

Karta Graficzna Na Ati I Pci Expres Do Okolo 600zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam zlozyc nowy komputer na procku z serii P4 6xx i plycie glownej na chipsecie i945 oraz 1GB ramu

Doradcie jaka karte graficzna kupic ? Musi spelniac one pewne warunki:

- musi byc na zlaczu PCI-Express

- musi byc na ukladzie firmy ATI

- cena okolo 600zl ( najlepiej zeby nie przekraczala tej kwoty)

- byla dosc cicha (wentylator)

- i jezeli to mozliwe dala sie jeszcze podkrecic

Sam myslalem nad karta z seri ati x800 ale ostnio cos poczytalem o kartach z seri x1000 i nie wiem co wybierac

Dlatego tez prosze Was abyscie doradzili mi w kupnie - teraz na rynku jest taki wybor ze czlwiek traci glowe przy przegladaniu calej oferty kart graficznych

PS Ten procek P4 z serii 6xx w przyszlosci napewno wymienia na jakiegos dwurdzeniowca ( jak potanieja lub wyjda z innej serii niz 8xx)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

chodzilo mi o serie x800 a jezeli juz o model to chodzilo mi o karte x800GT ( kosztuje 600 pare zlotych)

Skoro widziałeś za 600zł to nic tylko brać, to tylko okazja. A tak wogóle, do czego potrzebujesz kompa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro widziałeś za 600zł to nic tylko brać, to tylko okazja. A tak wogóle, do czego potrzebujesz kompa??

raczej biurowo , internetowo - ale od czasu do czasu jak mnie najdzie lubie pograc sobie w dobre gry typu wyscigowki itp i chce wtedy aby obraz oraz samo granie przebiegalo super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie z Ati na PCIe to tylko X800GT.

W Krakowskim Bicie wersja z 128MB Sapphire'a już za 583zł :)

da sie je duzo podkrecic ? czy te X800 to nie jakis przestarzaly chipset ? - wybaczcie za pytania ale od ponad pol roku nie sledze nowosci w sprzecie komputerowym a szczegolnie kart graficznych

Czy tego X800GT da sie podkrecic i przerobic na wyzszy model ? ( tak jak w moim podpisie 9550 na 9600Pro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

da sie je duzo podkrecic ? czy te X800 to nie jakis przestarzaly chipset ? - wybaczcie za pytania ale od ponad pol roku nie sledze nowosci w sprzecie komputerowym a szczegolnie kart graficznych

Czy tego X800GT da sie podkrecic i przerobic na wyzszy model ? ( tak jak w moim podpisie 9550 na 9600Pro)

Wszystko sie da, 9550 nie przerabia sie na 9600 tylko podkręca do takich wartości, w X800 można odblokować dodatkowe potoki. X800 nie jest przestarzałym czipsetem, można powiedzieć że to 9800 na pci-e ale wyższe zegary, nowsza technologia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie z Ati na PCIe to tylko X800GT.

W Krakowskim Bicie wersja z 128MB Sapphire'a już za 583zł :)

X800GT v.128MB ma pamiątki DDR taktowane 700MHz, a v.256MB ma GDDR3 taktowane 980MHz.

Ceny X800GT 256MB zaczytają sie od 660zł. IMO warto dołożyć.

A potoków nie da się odblokować softwerowo, trzeba lakierować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi