Igor Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam Czy kto z forumowiczów miał doczynienia z klejem termoprzewodzącym ADHESIVE firmy Zalman? Jest to klej 2 składnikowy i stad moje pytania: 1 W jakich proporciaj zmieszac składniki i czy długo je mieszac? Jest ich rózna ilosc . 2 Po jakim czasie klej juz trzyma mocno (bede naklejał radiator na SB w Abicie NF7-S) ? 3 Ile dac kleju pod radiator , tyle co zwykle pasty termoprzewodzącej na CPU? Nie wiedzialem gdzie dac ten temat wiec daje na Oslą. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ja mam przyklejony na niego alu radiator na grafice, juz sie chyba z rok mocno trzyma 1. Tego kleju sie nie miesza, jeden dajesz na radiator ale nie wiem czy czerwony czy zielony, sprawdz w instrukcji a drugi na sb 2. Nie pamietam dokladnie ale chyba zostawilem karte na noc 3. Dalem wszystko, powinno byc w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Hmm... Kiedyś tym przyklejałem radiator na R9200... Dałem zielony, czerwony i paste termoprzewodzącą, zostawiłem na 10 min i git... Trzyma sie do dziś, a przyklejane było ok. 7 miesięcy temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie mam instrukcji. AragornPL czemu dawałes jeszcze paste skoro klej i tak przewodzi ciepło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie mam instrukcji. AragornPL czemu dawałes jeszcze paste skoro klej i tak przewodzi ciepło? Wiem że to dziwne, ale ja mam nałóg dawania pasty gdy zakładam radiator na grzejącą sie część... Rutyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Jestescie pewnie ze tego kleju sie nie miesza? Wydawało mi sie ze jesli sa 2 skałdniki to sie zawsze miesza a potem nakłada na element przyklejany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 No jasne, ze sie miesza, kiedys sklejalem dwa radiatorki i potem trzymalo sie jak skur...... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...