Skocz do zawartości
BikerBo

Socket 478 I Ciezkie Coolery

Rekomendowane odpowiedzi

witam !

mam proca na s478 plyte oczywiscie tez :) chce kupic chlodzenie (razem z plyta abit is7) zalmana 7000B lub 7700, te coolery waza 700 i 900 gram lub cos kolo tego, max obciazenie dla sochet 478 to 450 gram, jezeli cooler wazy niecalem 2 razy tyle to co sie moze stac ? jaki moga byc tego efekty ? i kiedy ? czego trzeba sie przestrzegac ? napiszcie cos o tym bo troche mnie to martwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Producenici wentylatorów dobrze wiedzą o tym jakie jest maxymalne obciążenie, ja mam wentylator ważący jakieś 650 gram (Pentagram Freezone 80Cu) a obciążenie socketu jest jakieś 400 gram, komp stoi i nic sie nie urwało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rav85, nie masz racji, w wiekszosci coolerow nie daja nowej ramki do 478, daja tylko backplaty do innych a do 478 przynjamniej z zalmanie takie smieszzce cosie ktore maja na srodku griwn, czy jest mozliwosc ze jak komp normalnie bedzie stal ze odpadnie ramka itp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam Panowie

tez chce sobie wymienic boxowy wentylator na arctic coolera

tyko (ni co??) nie moge go zdjac :)

otwieram te dzwigienki, wszytsko luzno chodzi ale nie moge zdjac go calkiem, nie chcialme na sile zeby nic ni euszkodzic, sa tam jakies zapadki czy cos takiego???

prosze o pomoc

Radze sie troche zastanowic nad swoim postepowaniem

Masz regulamin wiec lepiej go poczytaj

- jonathan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi