qolec Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam. Mam nagrywarkę dvd Liteon SOHW 1635s. Problem mam taki, że jak próbuję nagrać na płytę więcej niż 4,3 GB to wywala mi błąd, że płyta ma za małą pojemność. Nagrywam na płytach TDK DVD+R 4,7 GB 1-8x. Nagrywarkę mam dopiero od kilku dni, więc wybaczcie jeśli mój problem jest banalny. Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 1. Czym zliczasz, że to jest 4,3GB? Przez Windows? Zobacz lepiej, dokąd dochodzi pasek na dole (zakładam, iż używasz Nero Burning ROM). 2. Wyskakuje może jakieś pytanie o zamknięcie sesji przy tym, czy tylko sam komunikat, że za dużo danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) płyta o pojemnosci marketingowej 4,7Gb wg systemu dziesietnego to 4 700 000 000 bajtów czyli ok 4,38 GB komputerowego to tak samo ja z dyskami twardymi dysk 60Gb marketingowy to ok 55,8GB komputerowego Edytowane 24 Listopada 2005 przez jam3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnivore Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Witam, czy ktoś nie orientuje się ile można maksymalnie nagrać plików na jedną płytę DVD-R (DVD+R)? Moje poszukiwania nie przyniosły odpowiedzi, dlatego też domyślam sie że nie ma tutaj ograniczeń. Może ktoś nagrywa hurtowo jakieś małe pliki na płyty DVD i jest mi w stanie podać ilość plików którą już nagrał za jednym razem na takiej płycie? Jeżeli ktoś spotkał się z tym zagadnieniem wcześniej i jest w stanie mi na nie odpowiedzieć to będę zobowiązany. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Eeee... Wiesz, co? Wydaje mi się, że zapełnienia płyt nie podaje się w ilości plików, a w bajtach, kilobajtach, megabajtach, itd:) Zresztą zobacz co napisał jam3 i policz sobie sam. Jeśli znasz rozmiar tych swoich "małych plików":) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 czyli ok 4,38 GB komputerowego Dokładnie. Niecałe 4,4GB wchodzi na płytkę. Więcej nie wysmaży. Masz wszystko prawidłowo qolec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam, czy ktoś nie orientuje się ile można maksymalnie nagrać plików na jedną płytę DVD-R (DVD+R)? /quote] 4.37GB a w MB dokładnie 4482MB na DVD+R i 4487MB na DVD-R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...