Fazz Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Czy istnieje taka możliwośc że na płycie głównej moge mieć 2 karty graficzne ?? jedną na AGP drugą na PCI ?? i przy starcie kompa moge decydować z którą kartą windows ma sie uruchamiać lub zmieniać obsługiwaną (aktywną) karte graficzną z poziomu windowsa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Jeśli chodzi ci o PCI zwykłe to chyba nie ma problemu z posiadaniem dwóch kart graficznych... Pamiętam że miałem kiedyś jednocześnie GF 2 MX i jakąś 4MB kartę PCI jednocześnie i działało, w jakiejś grze mogłem se nawet wybrać której grafy chcę użyć ;). Na pewno można wybrać w biosie, która karta ma startować jako pierwsza - opcja "Init Display First" - do wyboru PCI i AGP. Jeśli miałeś na myśli PCI-E, to np. chipset Via PT880 Ultra obsługuje jednocześnie grafę PCI Express i AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Jeśli chodzi ci o PCI zwykłe to chyba nie ma problemu z posiadaniem dwóch kart graficznych... Pamiętam że miałem kiedyś jednocześnie GF 2 MX i jakąś 4MB kartę PCI jednocześnie i działało, w jakiejś grze mogłem se nawet wybrać której grafy chcę użyć ;). Na pewno można wybrać w biosie, która karta ma startować jako pierwsza - opcja "Init Display First" - do wyboru PCI i AGP. Jeśli miałeś na myśli PCI-E, to np. chipset Via PT880 Ultra obsługuje jednocześnie grafę PCI Express i AGP.Chodzi mi o zwykłe PCI :-) A czy można z poziomu windowsa wyłączyć karte która jest na AGP i ustawić włączoną tylko tą na PCI ?? Edytowane 24 Listopada 2005 przez Fazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...