voyteckk Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Jestem w trakcie wyciszania kompa(revoltec dark red do zasiłki, XC na grafę) i pozostał świszczący boxowy cooler na procu który "spędza mi sen z powiek" (dosłownie:D ) W weekend zamierzam sie za niego zabrać (szlif radiatora i "zrobienie coś z wiatrakiem"). Najłatwiej byłoby go przeczyścić, przesmarować dać na mniejsze napięcie i zostawić. Nie wiem jednak czy to da zadowalające mnie skutki i wystarczająco schłodzi proca(Celeron 1700@2100, temp 30stopni , 45 w stresie) Ten proc to chłam za który mi wstyd :oops: i nie chcę ładować w niego żadnego nowego coolera bo szkoda kasy. Wymyśliłem więc że włoże tam wiatrak wyjęty z zasiłki który na 5-7V chodzi cichutko i w miarę wydajnie ale nie bardzo wiem jak go wmontować w to "rusztowanie" Ma ktoś na to jakies patenty do zaprezentowania zanim się za to zabiorę? Gdzieś widziałem chyba temat o tym ale nie bardzo mogę go znaleźć. Za wszelkie rady byłbym wdzięczny Edytowane 24 Listopada 2005 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Wybaczcie że tak odgrzewam. Ale chyba nie powiecie że lepiej już nowy temat napisać:P Więc tak, mam sytuacje jak kolega wyżej. Chce zmienić wentyl na boxie, bez zmiany całego coolera, sam wiatrak bo warcy rycy i tsescy ;] a to dosyć wpieniające jest... ;) tylko jak? Da się wmontować bez problemu w te plastiki całe na radiatorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Nie wiem czy o to akurat chodziło... http://ilubek.republika.pl/procesor.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...