meeron Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 witam slyszalem ze w ciagu 7 dni od daty zakupu mamy prawo oddac towar do sklepu bez podania przyczyny czy jest to prawda? chce kupic glosniki, przetestowac je i jesli nie beda mi odpowiadaly to np po 3 dniach je oddac (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a ja slyszalem ze jest to 14 dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Jest to 10 dni, ale tylko w sytuacji, gdy dokonujemy zakupu poza lokalem sprzedawcy (sprzedaz wysylkowa, sklepy internetowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie ma Takiego prawa. Przyjęcie zwrotu towaru To tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Jedynym wyjściem jest umówienie sie ze sprzedającym na ewentualny zwrot i najlepiej żeby było to zaznaczone na paragonie lub innym dowodzie zakupu. Zwrot towaru bez podania przyczyny jest możliwy, ale tylko w sprzedaży WYSYŁKOWEJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Zwrot towaru bez podania przyczyny jest możliwy, ale tylko w sprzedaży WYSYŁKOWEJ. Żeby było jakoś bardziej formalnie - tylko przy zawieraniu umów na odległość. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 czyli wywieszki w sklepach - zwrotow towaru nie przyjmujemy - sa jak najbardziej wporzadku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) No sa. Ale zawsze idzie sie dogadac ze sprzedawca. Glownie najlatwiej o zwrot ubran. Sam niedawno oddalem spodnie za ok 160 PLN ,po obejrzeniu w domciu na spokojnie i za rada znajomej sie rozmyslilem. Nie bylo zadnych problemow. Krotka rozmowa z kierowniczka sklepu i dostalem zwrot kasy. Edytowane 25 Listopada 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 czyli wywieszki w sklepach - zwrotow towaru nie przyjmujemy - sa jak najbardziej wporzadku ? Wyglada na to ze tak, ale te w stylu 'Po odejsciu od kasy reklamacji nie uwzględnia sie' juz nie sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Krótko mówiąc najlepiej kupować w solidnych markowych sklepach. Tam nie ma problemów z umówieniem się na ewentualny zwrot towaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zalezy od sklepu. Moja dziewczyna lubi sobie czasem oddac jakas rzecz do sklepu bo po dluzszych ogledzinach uznaje, ze jednak jej sie dana rzecz nie podoba (kobiety..:P) I nie bylo jeszcze przypadku, zeby nei chceli oddac kasy. Oczywiscie sprawdzaja towar czy jest ok, ewentualnei zapytaja sie czemu oddaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 a to nie mozesz poprosic zeby ci odpalili na sklepie? wtedy mogl bys ocenic jak graja;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 witam slyszalem ze w ciagu 7 dni od daty zakupu mamy prawo oddac towar do sklepu bez podania przyczyny czy jest to prawda? chce kupic glosniki, przetestowac je i jesli nie beda mi odpowiadaly to np po 3 dniach je oddac (: kup przez neta , masz 10dni na oddanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Czyli jednym slowem chcesz recke dla Tweaka napisac to kup, przetestuj i oddaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Nie chce sie wyklocac ale jest cos takiego jak rekojmia ale zawsze lepiej trzymac sie zasady "widzialy galy co braly" tak jest najbezpieczniej i nie ma przykrych niespodzianek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) @kanathea - tu masz całą ustawę na ten temat Klik Edytowane 27 Listopada 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Czyli jednym slowem chcesz recke dla Tweaka napisac to kup, przetestuj i oddaj :) hyhy, chcialem zrobic glosna imprezke w sobote a w poniedzialek oddac (; a to nie mozesz poprosic zeby ci odpalili na sklepie? wtedy mogl bys ocenic jak graja;) a tak na serio to w sklepie jest zazwyczaj glosno, inna przestrzen niz moj pokoj etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja tam nigdy klientom nie robię problemów kiedy chcą oddać jakiś sprzęt po 2-3 dniach od kupna bo co mi tam zależy robić komuś pod górkę, zresztą co tam nie moja firma hehe. No chyba że jakiś buc wpada odrazu z mordą tudzież zdewastował opakowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 kup przez neta , masz 10dni na oddanie.a przypadkiem nie jest tak ze mozna oddac tylko sprzet nieuzywany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 a ja slyszalem ze jest to 14 dni...a ja, że 365... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 a przypadkiem nie jest tak ze mozna oddac tylko sprzet nieuzywany? Nie. Kupujac przez internet, masz prawo do zwrotu w ciagu 10 dni bez podania przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Nie. Kupujac przez internet, masz prawo do zwrotu w ciagu 10 dni bez podania przyczyny. Dokladnie :) Znam kolesia co caly czas jedzie na takim czyms :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ciekawe kiedy i na czym się przejedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ciekawe kiedy i na czym się przejedzie ;) Narazie nie ma na czym, to dzialanie nie jest czynem "nielegalnym" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja wiem, ale takie to takie ślizganie sie na granicy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Na jakiej granicy? To, ze jest to nieeleganckie, nie oznacza od razu ze jest to nielegalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...