HaTeKa Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) <----edit----> No dobra, udalo mi sie z tym problemem dziwnej partycji ale mam teraz kolejny! Przeczytajcie ostatni moj post tutaj prosze. <---/edit----> Witajcie! Blagam o pomoc!!! Otoz kupilem niedawno HDD Samsunga 80Gb na Allegro (sux :/ ). Poczatkowo mialem problemy aby system go wykryl (pierwszy raz sie zetknalem z dyskiem SATA) ale juz jest ok. prawie ok, bo istnieje na dysku niezniszczalna partycja!!!! Opisze pokrotce problem: za cholere nie mozge jej usunac! Probowalem fdiskiem ale NIE wykrywa ze jest to partycja podstawowa, rozszerzona, ani ze jest to dysk logiczny. Malo tego! Wykrywa ze ta "partycja" ma 4Gb i jest to.... 41% powierzchni calego dysku!!! czyli ze moge utworzyc podstawowa/rozszerzona partycje ale o wielkosci 6 Gb, czyli lacznie miec 10Gb zamiast 80!!! Nie moge ani wejsc na ta partycje, ani jej sformatowac, ani NIC. troche informacji z fdiska: typ: EXT DOS System:--------- (czyli ze nie pokazuje jaki to system, tak jakby nie byla sformatowana, ale jej sie nie da sformatowac, bo jej praktycznie.... NIE MA!!!) I tu moja prosba: Czy da sie jakos to naprawic??? Wyzerowac na maxa hdd (bez rozkrecania go!) A moze jakims programem w windowsie? Bardzo prosze o pomoc! Bo nie mam pojecia co robic!!! Moj komp: mobo: ga-k8ns cpu: sempron 3000+ vga: r9800 pro ram: 512 twinmos Edytowane 25 Listopada 2005 przez HaTeKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShKieLet Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 spróboj tym programem http://www.ranish.com/part/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Spróbuj Windowsowym menadżerem dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaTeKa Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Dzieki dzieki!!! zaraz bede probowal wszystkiego. Ogolnie to chcialem zrobic to wszystko z czystego dosa (problemy z widzeniem dysku SATA jezeli podlacze go pod slave) Chcialem jeszcze tylko napisac, ze przejrzalem troche forum i niestety nie ma nikt takiego problemu jak moj, ale bede probowal takimi programami jak: TestDisk 6.2, HddRegenerator, WDClear. CZy myslicie ze to cos da? a moze znacie tez inne programy? (pod dosa najlepiej) ------------EDIT-------------- No dobra, udalo mi sie usunac ta partycje programem Partition Manager, ale nadal widzi mi tylko 10Gb (czyli niby 100%) a ja mam 80 Gb!!!! Co robic?! HEELP!!! <<<-----EDIT----->>> Juz wszystko ok! Tym programem Partition Manager usunalem ta "niewidzialna" partycje, a reszta potoczyla sie sama. A co do tych niby 10Gb: po prostu fdisk nie rozpoznaje chyba az tak duzych dyskow, wiec zrobilem wszystko na procentach. I teraz wszystko juz jest ok! Wlasnie sie formatuja dyski. Dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam!!! <temat do usuniecia lub zachowania dla innych :) Ale jak najbardziej juz zamkniety!> Edytowane 25 Listopada 2005 przez HaTeKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...