Gość fredus Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Ostatnio dosc duzo naczytałem sie skarg na IE 6 i wszyscy muwią żeby z niego nie korzystac, jedni polecają Opere drudzy firefoxa i teraz pytanie który lepszy? p.s byc morze ten temat juz był ale nie znalazłem dlatego prosze moderatorów zeby nie usuwali tematu i nie dawali procentów :D Edytowane 25 Listopada 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to czego bedziesz uzywac to chyba twoj wybor jest jedni wola ff inni opere a ja np. wcale nie narzekam na ie pobaw sie kazda po trochu i zobacz co ci podejdzie bo za chwile i tak dostaniesz odpowiedzi, ze jedni to uzywaja tego a inni tamtego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) fredus zacznij uzywac slownika ortograficznego, bo oczy bola od Twoich bledow. Wracajac do tematu ja uzywam nakladni na IE Maxthona, ale mam zainstalowana Opere i FF. Faworyta nie mam, uzywam Maxthona, bo sie przyzwyczailem i jest dla mnie wygodniejszy w codziennej obsludze niz te alternatywne przegladarki :) Jednak jesli mialbym wybrac jedna, to obstawilbym Opere tylko dlatego, ze lepiej dzialaja w niej zakladki. Mam pewnosci, ze kazde okienko otworzy mi sie jako zakladka a nie tak jak jest w FF, ze otwiera mi sie druga przegladarka i zasmieca mi pasek programow. Edytowane 25 Listopada 2005 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Jednak jesli mialbym wybrac jedna, to obstawilbym Opere tylko dlatego, ze lepiej dzialaja w niej zakladki. Mam pewnosci, ze kazde okienko otworzy mi sie jako zakladka a nie tak jak jest w FF, ze otwiera mi sie druga przegladarka i zasmieca mi pasek programow.w FF są takie rzeczy jak plug-iny , przez ktore mozna sobie skonfigurowac przegladarke pod siebie...i nie ma problemow z otwieraniem linkow w nowym panelu... a co do wyboru pomiedzy tymi dwoma przegladarkami to zainstaluj obie i sprawdz ktora bedzie dla ciebie wygodniejsza...obie i tak sa o niebo lepsze od IE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) dzieki leborg @ralph03 chyba miałes zły dzien bo cos nerwowy jestes, boże jakbyśmy pisali dokładnie słowo w słowo zgodnie z polską ortografią to bym musiał tego posta chyba godzine pisać :D Edytowane 25 Listopada 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=166613 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 IE - używam od zawsze i nie narzekam. FF - mam od jakiegoś czasu i przegrywa z IE pod względem interpretacji HTML (tworze strony najczęściej w czystym HTML i porównuję interpretację kodu w obu przeglądarkach), lecz ma bogatszą funkcjonalność. Opera - nie używam. Kiedyś miałem, zadna rewelacja. Do tego kumplowi zwaliła system, więc nie stawiam jej powyżej IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to chyba IE zle interpretuje html ? bo jak stonka jest dobrze napisana to na kazdej bedzie wygladac tak samo a jak zle to bedzie wygladac dobrze tylko na ie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 IE - używam od zawsze i nie narzekam. FF - mam od jakiegoś czasu i przegrywa z IE pod względem interpretacji HTML (tworze strony najczęściej w czystym HTML i porównuję interpretację kodu w obu przeglądarkach), lecz ma bogatszą funkcjonalność. Opera - nie używam. Kiedyś miałem, zadna rewelacja. Do tego kumplowi zwaliła system, więc nie stawiam jej powyżej IE. :lol: Moze lepiej naucz się strony robić. A może piszesz je w (MS)HTML'u? I jak to niby Opera "zwaliła system"? Ta przeglądarka wykorzystuje tylko 2 foldery na dysku, które są specjalnie tworzone(program i profil) i nie ma wpływu na nic w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) @ralph03 chyba miałes zły dzien bo cos nerwowy jestes Dokladnie mam czwarty zly dzien. Jestem wiecej niz wnerwiony. Rozmowy z BOKiem wychodza mi juz bokiem. Chodzi o Biuro Obslugi Klienta Orange. Od 4 dni nie moge wysylac smsow, bo cos im nie dziala i nie za bardza chca mi pomoc :mad: Jestem po 3 rozmowach z konsultantkami :mur: i wielkie g... zdzialalem Przepraszam za ten atak :) popraw moze, to "morze" i reszte bugow :) w FF są takie rzeczy jak plug-iny , przez ktore mozna sobie skonfigurowac przegladarke pod siebie...i nie ma problemow z otwieraniem linkow w nowym panelu... Sprawdzalem kilka pluginow zakladkowych. Nie zawsze chcial otwierac w nowym panelu. Najczesciej FF otwieral nowego FF. Pomagalo klikanie srodkowym przyciskiem myszki, co stawalo sie uciazliwe :) FF mam tylko dlatego, ze jak zrobie jakas strone, to sprawdzal jak to wyglada pod foxem. Wiadomo od dawna, ze IE to inne standardy... czyli zadne standardy :) Opere uzywam najczesciej do przegladania stron wap :) Edytowane 25 Listopada 2005 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ja mam IE i FF ostatnio używam tylko FF bo się tak przyzwyczaiłem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Sprawdzalem kilka pluginow zakladkowych. Nie zawsze chcial otwierac w nowym panelu. Najczesciej FF otwieral nowego FF. Pomagalo klikanie srodkowym przyciskiem myszki, co stawalo sie uciazliwe :)Oprócz instalacji samego rozszerzenia, wypadało by jeszcze w opcje wejść ... Trzeciego (środkowego) przycisku myszy nie używam w ogóle. U mnie Tab Mix Plus spisuje się znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Oprócz instalacji samego rozszerzenia, wypadało by jeszcze w opcje wejść ... Trzeciego (środkowego) przycisku myszy nie używam w ogóle. U mnie Tab Mix Plus spisuje się znakomicie. To nie to... w opcje wchodzilem, zaznaczalem co trzeba. Nie pomagalo. Czesc okienek otwieral jako zakladke, czesc niestety nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 To nie to... w opcje wchodzilem, zaznaczalem co trzeba. Nie pomagalo. Czesc okienek otwieral jako zakladke, czesc niestety nie...Narzędzia>Opcje Tab Mix Plus>Główne>Zaawansowane>Włącz tryb pojedyńczego okna -Single Window Mode Nigdy nie otworzyła mi żadna stronka dodatkowego okna bez pozwolenia ;). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie wiem, jakie rozszerzenie instalowałeś i kiedy otwierał Ci osobne okna. Ja używałem Tabbrowser Extensions, Tab Mix, Tab Mix Plus i każde z nich dało się tak skonfigurować, żeby linki/zakładki/linki z innych programów/to co wpiszesz w pasku adresu i pasku wyszukiwarek (coś pominąłem ? ;)) otwierały się w nowym/tym samym, aktywnym/nieaktywnym panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie chce zaczynac wojny, ale to co uzytkownicy Firefoxa musza robic za pomoca pluginow (ktore jak widac tez potrafia miec humory, tudziez wymagaja grzebania w opcjach), Opera ma w standardzie. ;) To samo jest zreszta z wieloma innymi rzeczami... po prostu "goly" FF jest niesamowicie ubogi i trzeba go na wlasna reke uzbrajac w extensions. Opera jest w pelni funkcjonalna, ze tak powiem, out of the box. Konfiguracja po instalacji sprowadza sie do wyboru skina i ulozenia przyciskow. Co nie znaczy oczywiscie, ze nie mozna jej w zaden sposob rozbudowac - ale o tym chyba najlepiej niech sie sgj wypowie, wie na ten temat o wiele wiecej ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 costi - jest dokładnie tak jak napisałeś - FF to "spód do pizzy", który wg własnego uznania wzbogacasz rozszerzeniami, Opera - "gotowa pizza". Jeden woli pierwsze rozwiązanie, inny drugie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) jak dla mnie... tylko Opera... probowalem uzdanic FF do wspolpracy ale sie nie dalo.... a natrzaskalem w diabla ex'ow ;] dokladnie j/w FF to spod od pizzy... takie cos co nie wymaga duzo od usera... ustawic Opere zaawansowanie to juz troche wiecej zabawy niz prosty klik w FF zeby sassac ex'a ktory i tak nie daje rady z reguly ;] jedyne co jest lepsze w FF to adblok... wiecej + nie widze... ale zawsze i to lepsze od tej pomylki IE ;] Edytowane 26 Listopada 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 O przepraszam, w Operze tez jest Adblock, calkiem prosty w instalacji. Polecam zajrzenie na forum Opery pod haslem Opera Tools. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie trzeba az szukac na forum opery. Na forum tweaka tez mozna znalezc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 ustawic Opere zaawansowanie to juz troche wiecej zabawy niz prosty klik w FF zeby sassac ex'a ktory i tak nie daje rady z regolyO jakieś konkretne rozszerzenie Ci chodzi, czy tak tylko piszesz ? BTW większość ludzi twierdzi, że konfiguracja FF jest skomplikowana, a Ty - przeciwnie. I jak tu ludziom dogodzić ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Ale po co jakieś wtyczki do FF, aby mieć zakładki? Klikasz na link środkowym klawiszem myszy i jesteś w domu! Od pół roku tak robiłem i teraz w Operze nie mogę się przyzwyczaić do lewego klawisza. Edit: LOL. Coś się zakręciłem. W Operze też jest środkowy. Czasem otwiera mi przez lewy, ale nie wiem od czego to zależy. A może ja już nie zwracam uwagi, co klikam? Edytowane 25 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Dla mnie FF bez rozszerzeń jest nie wygodny. Przeglądarka bez gestów i porządnie skonfigurowanych tabów (to jest minimum) - to dla mnie nie przeglądarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ale po co jakieś wtyczki do FF, aby mieć zakładki? Klikasz na link środkowym klawiszem myszy i jesteś w domu! Od pół roku tak robiłem i teraz w Operze nie mogę się przyzwyczaić do lewego klawisza. Edit: LOL. Coś się zakręciłem. W Operze też jest środkowy. Czasem otwiera mi przez lewy, ale nie wiem od czego to zależy. A może ja już nie zwracam uwagi, co klikam? W Operze mozna srodkowym, ale w standardowym konfigu jest otwieranie linkow na nowej karcie, zamiast w nowym oknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 w ff sa gesty myszy? ja sie do tego tak przywyczailem ze w eksplorerze mi tego brakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) w ff sa gesty myszy?Np. All-in-One Gestures. ja sie do tego tak przywyczailem ze w eksplorerze mi tego brakuje ;) StrokeIt Edytowane 25 Listopada 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam opere ale denerwuje mnie instalowanie wtyczek za nic nie chcą działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Jakie pluginy nie chcą Ci działać w Operze ? Flash, Java ? U mnie wszystko działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A ja nadal uwazam,ze maxthon jest najlepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Jak dla mnie tylko Opera. Mniejszy istalator a juz posiada w sobie wszystko co niezbede do wygodnej pracy. Ps. Na komorce oczywiscie Opera Mini :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...