corey929 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 witam mam w domu dwa komputery, nazwijmy je X i Y ;) X to jest moj komputer, podlaczony do neostrady (winshit XP). Y (win 98) stoi w innym pokoju i jest polaczony z X, normalne otoczenie sieciowe. kabelek crossowany, bez switcha. Y ma dostep do internetu za posrednictwem komputera X. tutaj zaczynaja sie problemy z polaczeniem miedzy dwoma komputerami. siec dzialala bez problemu jakis czas, dwa dni temu bez zadnych zmian w konfiguracji cos padlo w komputerze Y (samo z siebie). nie mam na nim internetu, pingi do niego nie dochodza, w tablicy arp pojawia sie adress, na X wyskakuje komunikat ze isntnieje polaczenie sieciowe, jest podana szybkosc tego polaczenia. pokazuje, ze wysyla pakiety, ale 0 odebranych. tcp/ip jest skonfigurowane wlasciwie (polaczenie dzialalo juz na takich ustawieniach), usuwalem i instalowalem kilka kart sieciowych na komputerze Y (wg mnie to z nim jest problem) i w kazdym przypadku to samo. co jest nie tak ? wiem, ze strasznie zamieszalem to X i Y, mam nadzieje jednak ze da sie polapac ocb z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corey929 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 ... po braku pomyslow zainstalowalem na drugim kompie ( Y ) rowniez XP, niestety nadal te same objawy :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...