kocurek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 dokładnie - zrobisz jak chcesz, co nie przeszkadza w tym że 9800pro jest lepszy :D i nikt temu nie zaprzeczy, nie jest to tylko podkręcony R300 na którym przy 400Mhz można jajka smażyć, ale R350/360 który te 400 robi z palcem w nosie a często i 450Mhz, no i gwarantowany ram 2,8ns. ale jak się już zdecydowałeś na 9700pro i szukasz poparcia to na mnie nie licz :lol2: ,bo chociażby http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74403856 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75051993 chemiczny_ali chyba chodziło ci o 3d2005, w 03 nadal procek i pamięci mają spore znaczenie chodź nie takie jak w 2001se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No rdzeń przy 400 mhz przynajmniej u mnie prawdopodobnie wymagał V-Moda bo byle jak ale przy 385 około zaczęła się dobiegać o więcej V pamięci to niewiem sam... wiem że były gorące jak cholera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) widze że czaem na allegro trafiają sie taniutkie Radki 9800 Pro :D jak uzbieram 400 zł to nie wykluczone ze zainterseuje sie taką ofertą (jezeli taką znajde) kocurek dał linka do takiego taniego Radka i to do saphirre bardzo kusząca oferta ale czy to nie jest podejrzane? Nowy radek Saphirre 9800 Pro za niecałe 400 zł? 400 to kosztuje 9700 Pro :? Aha noi jezeli juz brac 9800 Pro to szukac na Samsungach czy na hynixach może byc? p.s wiem ze do 9700 Pro wystarczy mój zasilacz a do 9800 Pro też styknie? :D Edytowane 1 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 tylko zastanawia mnie skad wiedza ze rdzen r350 skoro karta zapakowana fabrycznie oraz dlaczego gwara tylko miesiac skoro grafa nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Fredus, nie kombinuj tylko kupuj 9800pro. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 dokładnie - zrobisz jak chcesz, co nie przeszkadza w tym że 9800pro jest lepszy :D i nikt temu nie zaprzeczy, nie jest to tylko podkręcony R300 na którym przy 400Mhz można jajka smażyć, ale R350/360 który te 400 robi z palcem w nosie a często i 450Mhz, no i gwarantowany ram 2,8ns. ale jak się już zdecydowałeś na 9700pro i szukasz poparcia to na mnie nie licz :lol2: ,bo chociażby http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74403856 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75051993 chemiczny_ali chyba chodziło ci o 3d2005, w 03 nadal procek i pamięci mają spore znaczenie chodź nie takie jak w 2001se Nie moge sie z tym zgodzic. Radek 9800 JEST podkreconym 9700!!! Mowisz ze nie a przeciez roznica dzielaca go z 9700 to wlasnie tylko taktowanie (i jakies kosmetyczne zmiany ktore nie wplywaja na poprawe wydajnosci). Roznica miedzy tymi kartami jest ,ale nie az taka aby doplacac powiedzmy stowe :? Jak juz napisalem roznica do pieciu dych to warto szarpnac sie na 9800 jak wiecej to imo nie :-| Wplyw procka i pamieci na wynik marka 03 mozna sobie podarowac a zreszta zerknij na konfig ODOO ,nie jest to jakas kosmiczna maszyna do bicia rekordow :? BTW. Oferty z allegro mozna rozwazyc bo sa to calkiem interesujace propozycje :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 tak pewnie na Allegro były takie 9800 PRO NIBY pytałem się gościa pamięci miał jakieś do [gluteus maximus] firmy Vdata nie znam -_-' wogóle kupowate były... jakaś badziewna seria kosztowały 379 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 dokładnie Corso i kocurek macie moje 100% poparcie :D Fredus, nie kombinuj tylko kupuj 9800pro. Pozdrawiam.nie ma co sie głowić i zastanawiać bierz 9800pro a gwarantuje ze nie bedziesz żałował :) bo z takim nastawieniem to do świąt niczego nie kupisz :wink: Wplyw procka i pamieci na wynik marka 03 mozna sobie podarowac a zreszta zerknij na konfig ODOO ,nie jest to jakas kosmiczna maszyna do bicia rekordowwidzę że nie bardzo zrozumiałeś kocurka, LICZY SIE magistrala, bartonik@2,5 i to że ma 1,25 GB ramu i to całkiem dobrego, i ty to nazywasz kiepskim sprzętem ?? (nie dosłownie ale tak wynika z twojej wypowiedzi) ta aukcja jest conajmniej podejrzana, gware rozruchową na miesiać to ja ci mogę wystawić na .... mój kubek i co z tego wynika? niewiele :? Nie moge sie z tym zgodzic. Radek 9800 JEST podkreconym 9700!!!PS Aha i żeby była jasność r9800 wcale nie jest jedynie podkręconą wersją 9700 człowieku co ty bredzisz W takim razie wytłumasz mi jak uzyskałem takie zegary jak w sigu, skoro według Ciebie stockowy 9800pro jest to już o ~15% wykrecony 9700pro jak myślisz co mu daje taki zapas mocy ?? odpowiedz brzmi R360 :D za takie możliwości IMO warto dopłacić i się nie kłuć :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Nowłasnie ta aukcja z szafirkiem jakas podejrzana :? cos chyba jest nie tak. I TERAZ DO RZECZY OTÓŻ, PANOWIE JUZ PRAWIE SPRZEDAŁEM KARTE :D , POTEM MUSZE SPRZEDAC PENTAKA KTÓRY MI ZOSTANIE A POTEM OD STARYCH TRZEBA BEDZIE WYCIĄGNĄC TROCHE KASY, NASTĘPNIE ZSUMUJE SOBIECAŁY ZEBRANY SZMAL I ZOBACZYMY CZY MI STARCZY NA 9800 PRO JEZELI NIE I STARZY MI NIE DOŁORZĄ BIORE 9700 PRO :D p.s hej powie mi ktos wkońcu czy zasilacz wystarczy w razie zakupu 9800 Pro? Edytowane 1 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ... widzę że nie bardzo zrozumiałeś kocurka, LICZY SIE magistrala, bartonik@2,5 i to że ma 1,25 GB ramu i to całkiem dobrego, i ty to nazywasz kiepskim sprzętem ?? (nie dosłownie ale tak wynika z twojej wypowiedzi) Przejzyj orb'y i wtedy sie wypowiadaj :? LOL masz racje 1,25GB ramu daje mu niezlego kopa w 3dmarkach... PS Aha i żeby była jasność r9800 wcale nie jest jedynie podkręconą wersją 9700 człowieku co ty bredzisz W takim razie wytłumasz mi jak uzyskałem takie zegary jak w sigu, skoro według Ciebie stockowy 9800pro jest to już o ~15% wykrecony 9700pro jak myślisz co mu daje taki zapas mocy ?? odpowiedz brzmi R360 :D za takie możliwości IMO warto dopłacić i się nie kłuć :angry: Prosze dziecko nie obrazaj mnie bo nie bede wypowiadal sie w stylu prezentowanym przez Ciebie :-| Wracajac do sprawy radka...przeanalizuj jeszcze raz moje poprzednie posty i spytaj sie mamy czy odpowiednio interpretujesz bo widze ze masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego :lol: Napisalem ze 9800 jest podkreconym 9700 i to jest prawda!!! Porownaj radka 9800 do 9700pro maja prawie takie same takty i wydajnosc ich jest zblizona!!! Dalej nie rozumiesz :? W amoku mowisz o rdzeniu r360 ok rdzen zostal przeprojektowany i jest w stanie pracowac z wyzsza czestotliwoscia ,ale tutaj rozchodzi sie o wzgledy ekonomiczne... Jezeli za swojego super radka bedziesz chcial ~450zl no to mozna go polecic ale znajac zycie cena bedzie jakas absurdalna :? Reasumujac zakladajac ze 9800 pojdzie srednio 50MHz wiecej od 9700 na rdzeniu wiec koniec rozmowy bo doplata rzedu 100zl z ekonomicznego punktu widzenia jest bez sensu... To tyle moich wypocin jak masz jeszcze jakies pytania to zapraszam na pm :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 @chemiczny ali dobrze gada :D Tomkiler przestań wkońcu nawijac o rdzeniu r360 :mur: ciesze sie i jestem bardzo happy ze go masz na swojej karcie i ze ci sie pieknie podkreca ale 9800 Pro ma tez r350 który jest bardziej prawdopodobny w moim przypadku bo wiekoszosc radków 9800 pro je ma, a r360.... nom to juz mało takich jest ale nie wazne.... ale jakos tak przemawia za mną stwierdzenie, i tu cytuje ,, Radeon 9800 Pro to podkrecony 9700 Pro,, może nie jest to dosłowne stwierdzenie ale NAPEWNO jest w tym garstka prawdy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Co do roznicy miedzy R300 a R350 i R360 to wyglada ona tak: ati wprowadzilo minimalne poprawki w R300 i wypuscilo R350 ale R350 wykonane zostalo z lepszych materialow przez co mozna uzyskac wieksze zegary ( o ile sie nie myle to rowniez napiecie zostalo minimalnie podwyzszone na rdzeniu) natomiast R360 jest zbudowany z jeszcze lepszych materialow i przez to osiaga tak wysokie zegary. Sytuacja jest podobna do tej z RV350 i RV360 (radeon 9550/9600 jakby ktos nie wiedzial ;) ) jedyna roznica miedzy nimi to materialy z jakich zostaly wykonane. PS. Jesli ktos zna wieksze roznice albo ja sie myle w ktoryms mijscu to prosze o korekte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Prosze dziecko nie obrazaj mnie bo nie bede wypowiadal sie w stylu prezentowanym przez Ciebie Wracajac do sprawy radka...przeanalizuj jeszcze raz moje poprzednie posty i spytaj sie mamy czy odpowiednio interpretujesz bo widze ze masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego za to ty wypowiadasz sie w jeszcze gorszym stylu :wacko: nie będe tego komentował, bo i tak nie ma to sensu w twoim przypadku :mur: najpierw pokaż w którym miejscu cię obraziłem a dopiero później wysnuwaj swoje "sugestie". //EDIT Przyznaje są 2 miejsca w których mogłeś strzelić focha do mnie, cytuje: (...)człowieku co ty bredzisz albo tytaj: (...)i się nie kłuć >>nieiwem ile masz lat, ale śmiem twierdzić że niedojrzały emocjonalnie jesteś :idea: ehhh.... wiesz są tacy co przez całe życie są niepełnoletni To tyle moich wypocin jak masz jeszcze jakies pytania to zapraszam na pm :-| pozdrawiamnie będe z tobą dyskutował i obrażał ciebie tak jak ty to czynisz :-| czy ja wyprowadziłem na ciebie jakiś osobisty atak w swoim poprzednim poście :? ?? (nr 38) (przeanalizuj go jeszcze raz. ale w spokoju, bo widze że działasz pod wpływem impulsu) no nie wydaje mi się, ale jeśli poczułeś sie jakoś skrzywdzony/obrażony to sorry :-P Koniec robienia OT Edytowane 2 Grudnia 2005 przez ToMkiLeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) dobra dobra przestancie na siebie najeżdżac :D chyba o czyms innym tu jest mowa no chłopaki własnie opyliłem moją karte nie zdradze za ile ale po zsumowaniu tego co miałem w porttfelu + kasa za karte stać mnie na Radka 9700 :D musze dozbierac na nowego 9700 Pro lub uzywanego 9800 Pro :wink: Edytowane 2 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 ale macie problem mialem r9700pro i r9800pro w 3dm03 to wyniki 5000pkt do 6000pkt bez krecenia w innych markach to mniej wiecej 14500 do 15800 w 3dm01 w 3dm05 nie pamietam ,ale roznica niewiele 100pkt (dla r9800pro -2500pkt) a aquamarku roznica jakas mala i takie male spostrzezenie -dla tych samych ustawien w NFSMW(maks na pasku i 1024x768): moj podpis i r9800XT kontra 2075MHz ,fsb166 ,kt400 , 512mb i r9700pro roznica 5-7 fps ,co daje jakies 15% - tylko wezcie poprawke na taktowanie procow i ilosc ramu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) @KGB dzieki za taki test :) Nie posiadam wyzej wymienionych grafik i nie moglem podac wynikow... Ale teraz widac jak to 9800 wypada w pojedynku z 9700 :wink: Widzisz ToMkiLeR co to sa sensowne argumenty...KGB wlasnie pokazal probke czegos tresciwego :D jak dla mnie EOT :-| pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Czyli po pojedynku w NFS MW 9700 Pro i 9800 XT , 9700 Pro wypada bardzo dobrze różnica 5-7 fps to nie tak duzo a przecierz wkoncu jakie 9800 Xt ma zegary... @chemiczny ali twoje zdanie ,,Ale teraz widac jak to 9800 wypada w pojedynku z 9700,, mam nadzieje że było na korzysc 9700 Pro :D p.s juz coraz bliżej 9700 Pro (prawdopodobnie) :wink: Edytowane 3 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Sytuacja jest podobna do tej z RV350 i RV360 Przeczytaj sobie dokładnie specyfikacje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Czyli po pojedynku w NFS MW 9700 Pro i 9800 XT , 9700 Pro wypada bardzo dobrze różnica 5-7 fps to nie tak duzo a przecierz wkoncu jakie 9800 Xt ma zegary..Czasem te 5-7 klatek powoduje, ze gra staje sie niegrywalna, zwlaszcza jak grasz w max detalach z AA i fremate jest na poziomie 30-40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Czasem te 5-7 klatek powoduje, ze gra staje sie niegrywalna, zwlaszcza jak grasz w max detalach z AA i fremate jest na poziomie 30-40.Mysle ze o max detalach plus AA ,na kartach tej klasy ,w nowych produkcjach mozna zapomniec :-| pozdrawiam BTW. @fredus troche wiary w siebie ,jestes za 9700 to dobrze...ja jestem za wzgledami ekonomicznymi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) po teście KGB teraz to chyba wszyscy mają jasność ;-) to samo chciałem napisać co Rafael Santi Czasem te 5-7 klatek powoduje, ze gra staje sie niegrywalna, zwlaszcza jak grasz w max detalach z AA i fremate jest na poziomie 30-40.co gorsza gdy taktowanie karty to różnica w grze między 25-35 klatek :) @chemiczny_ali proste ze do nowych gier nie ma co podchodzić z bajerami typu AA wiadomo takie są prawa ewolucji, gdy ta karta rządziła na rynku nikomu nawet przez głowe nie przeszło że za czasów tej karty wejdą gry typu FEAR, CoD2 itp b.dobrze jest gdy można sobie jeszcze płynnie pograć w NFS:MW nawet na średnich detalach i 1024:768 (przynajmniej AAx2 i/lub AFx4 jest zalecane) według mnie temat został wyczerpany :D a freduś już opowiedział się po jednej ze stron Edytowane 3 Grudnia 2005 przez ToMkiLeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Zależy mi na kasie... a tej mam niestety mało, i wcale nie chce grac z AA i innymi bajerami, zalezy mi na tym aby jeszcze w miare pograc w 1024x768 :D i mysle ze 9700 Pro albo jeszcze troche podkrecony do tego wystarczy oczywiscie nie muwie o tytułach typu F.E.A.R czy inne wymagające mocnego kompa Tomkiler fajnie muwisz ,,freduś,, :lol2: i masz racje chyba jednak opowiedziałęm sie za jedną ze stron a mianowicie za 9700 Pro :-P Edytowane 3 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Tomkiler fajnie muwisz ,,freduś,, :lol2: i masz racje chyba jednak opowiedziałęm sie za jedną ze stron a mianowicie za 9700 Pro :-POo hehe fajnie to wyszło :razz: siakoś tak odruchowo cie zdrobniłem :mrgreen: grunt to dobre nastawienie, myśle że ze swojego wyboru będziesz zadowolony :wink: Pozdrawiam PS: Tak piszemy mówić B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Dzieki tomkiler, ja tez mam nadzieje (o ile kupie radka 9700 Pro) że bede z niego zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Czasem te 5-7 klatek powoduje, ze gra staje sie niegrywalna, zwlaszcza jak grasz w max detalach z AA i fremate jest na poziomie 30-40.zgadza sie ,dlatego podalem to bez emocji ja mam 35-40fps ,u kumpla gra sie juz gorzej ,ale tak naprawde glownie przez ram ,bo gra tnie na 512mb i to nie plynnoscia ,a czkawka po podkreceniu r9700pro roznica sie zmniejszy w fps ,ale nikt nie kaze grac w max detalach (no jak w advenced wezme wszystko max to u mnie sie nie da grac) na tym pasku ,jeden poziom mniej to taki sam wyglad ,wiec mozna sobie tak ustawic w dodatku AA w tej grze to pomylka ,obraz sie sam rozmywa powyzej 200km/h zreszta nie kupilem r9800xt zeby grac w AA ,bo wszystki gry akcji maja to do siebie ze w czasie "akcji" nie widzimy krawedzi tak wiec czy to r9800 czy r9700 nadaje sie do gry (w koncu kosztuje 400pln - kiedys kupilem kyro za 275pln i przez 3 lata mogle grac bez niespodzianek) ,moze w nowych tytulach AA jest praktycznie nieosiagalne ,ale jestem tego w pelni swiadom nawiasem mowiac kumpel na r9550 gra w NFSMW i karta wyrabia (oczywiscie nie na takich ustawieniach jak u mnie i oczywiscie troche podkrecona ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Noi stało sie!! Mam Radka 9700 Pro :D Odrazu przeszedł 3d marka 03 ale tak wogule to musze formata zrobic i dopiero 3d mark po przedtem na chwile miałem nvidie a w takim wypadku koniecznie formata, no ale bez formata po zainstalowaniu sterów dostał 4971 pkt :D wiec ładnie, a zobaczymy po formacie :-P p.s ten 9700 Pro to straszny grzejnik :-| czy to normalne?? Czy tylko mój taki jakis?? Nic sie nie stanie jak jest taki goracy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 on jest taki goracy ze przy 325 GPU to palca nie mogłeś przytrzymać !!! każdy taki jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Co do pytania o ile lepszy jest 9800pro od 9700pro to sprawa ma sie tak... Jak juz kolega wczesniej pisał R9700pro jest na rdzeniu R300 w którym wprowadzono minimalne poprawki, Radki 9800 sa na rdzeniach R350 ktore zostały wykonane z troche lepszych materiałow przez co osiagaja wyzsze zegary ( jak sie nie myle to napiecie rdzenia tez zostało podwyzone) a R360 zostały wykonane z najlepszych materiałow dzieki czemu maja najwyzsze zegary z całej rodzinki :) Co do rozniicy w grach... Standardowy 9700pro jest o około 5-10% wolniejszy od standardowego Radeona 9800pro ale po podkreceniu do zegarow 380/680 (takie same takty jak R9800pro) karty sa rowne (moze korzysc 1-2fps dla R9800pro).Ale to nie koniec R9700pro mozna jeszcze lepiej wykrecic.Znam duzo przypadkow ze karta bez vmoda chodziła na 400/700 co dawało jej wieksze osiagi od R9800pro. Tutaj naprzykład mamy Radzia 9700non pro bo mocnym o/c - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3242512 A znam takie wyniki ze Herkules 9800 podkrecony do 480/700 ma mniej pkt od pokazanego wyzej R9700 bo 6570 dokładnie... Dalej Herkules 9800 na taktach 440/750 proc 11x205 i pkt mniej od 9700pro na 450/720 :kwasny: (screeny z miła checia bym dał ale Orby juz nie działaja :( ) Tutaj mamy jeszcze szafira 9800pro krecony na 430/760 proc 2,4GHz i ma 6454pkt... http://service.futuremark.com/compare?2k3=2753185 Wiem ze zdazaja sie swietne sztuki R98000 ktore potrafia zrobic ponad 7000pkt np. http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238539 ale nie oszukujmy sie ze zeby trafic na taka sztuke trzeba miec mega farta.... A tutaj mamy świetnie podkreconego R9700pro i chyba pozostawie to bez komentarza http://service.futuremark.com/compare?2k3=2269486 Ktos powie ze roznica w 3Dmarku 05 bedzie duza... A ja mu powiem gowno prawda :] Dowod: Jest szafirek 9800pro 440/780 takty i proc prawie 2,2GHz i zrobił 2826pkt w 3Dsmarku 05. A teraz mamy zas R9700pro po kreceniu na 415/724 proc około 2,4GHZ wynik 2798pkt... Dalej Radek 9700non pro 425/690 proc 2,2GHz wynik 2744pkt.... Tutaj cytat z wgk forum : "2574pkt | Crollek | Hercules Radeon 9800 325/590@415@740 | Intel PentiumIV 2.66Ghz@3.6Ghz (20x180Mhz) Poprostu mnie zatkało.To ja na moim marnym athlonie i słabo jeszcze wykreconym R9700non pro zrobiłem ponad 2600pkt a tu co? Sławny herkules wykrecony robi mniej od mojego r9700?? Tutaj zas mamy chyba juz bardzo ciezko osiagalny wynik w 05 marku ale trzeba pod uwage wziac to ze procesor to Athlon 64, 1GB ramu i karta takty 445/770.... http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1122297 Wniosek: Czy jest sens dawac 100zł wiecej zeby miec z 30pkt-100pkt wiecej w 3Dmarku 05 po podkreceniu...... Jeszcze co do 3Dmarka 01 .... Mamy tutaj R9800pro procek Athlon 64 podkrecony na 2400MHz grafa 415/740 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8477840 A tu mamy konkurenta R9700pro procek Athlon 64 2,6GHz grafa 440/728 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8500717 Roznica na korzysć R9700pro to prawie 900pkt co wynika pewnie z lepiej wykreconego procka :) No i tu mamy chyba jeden z najlepszych wynikow w Polsce R9800 445/770 proc Athlon 64 2,6GHz 24186 3D marks http://service.futuremark.com/compare?2k1=8658820 I nasuwa mi sie pytanie... Czy jakby tamten R9700pro ktory zrobił 23697pkt był na tym samym konfigu i miał te same takty zrobiłby by tyle samo pkt czy wiecej??Mysle ze tak :) Tyle ode mnie...Mysle ze da to co niektorym do myslenia bo ja nie widze sesnu w kupywaniu R9800pro po 500zł jak za 350zł mozemy kupic R9700pro ktory jest minimalanie gorszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Co do pytania o ile lepszy jest 9800pro od 9700pro to sprawa ma sie tak... Jak juz kolega wczesniej pisał R9700pro jest na rdzeniu R300 w którym wprowadzono minimalne poprawki, Radki 9800 sa na rdzeniach R350 ktore zostały wykonane z troche lepszych materiałow przez co osiagaja wyzsze zegary ( jak sie nie myle to napiecie rdzenia tez zostało podwyzone) a R360 zostały wykonane z najlepszych materiałow dzieki czemu maja najwyzsze zegary z całej rodzinki :) Co do rozniicy w grach... Standardowy 9700pro jest o około 5-10% wolniejszy od standardowego Radeona 9800pro ale po podkreceniu do zegarow 380/680 (takie same takty jak R9800pro) karty sa rowne (moze korzysc 1-2fps dla R9800pro).Ale to nie koniec R9700pro mozna jeszcze lepiej wykrecic.Znam duzo przypadkow ze karta bez vmoda chodziła na 400/700 co dawało jej wieksze osiagi od R9800pro. Tutaj naprzykład mamy Radzia 9700non pro bo mocnym o/c - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3242512 A znam takie wyniki ze Herkules 9800 podkrecony do 480/700 ma mniej pkt od pokazanego wyzej R9700 bo 6570 dokładnie... Dalej Herkules 9800 na taktach 440/750 proc 11x205 i pkt mniej od 9700pro na 450/720 :kwasny: (screeny z miła checia bym dał ale Orby juz nie działaja :( ) Tutaj mamy jeszcze szafira 9800pro krecony na 430/760 proc 2,4GHz i ma 6454pkt... http://service.futuremark.com/compare?2k3=2753185 Wiem ze zdazaja sie swietne sztuki R98000 ktore potrafia zrobic ponad 7000pkt np. http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238539 ale nie oszukujmy sie ze zeby trafic na taka sztuke trzeba miec mega farta.... A tutaj mamy świetnie podkreconego R9700pro i chyba pozostawie to bez komentarza http://service.futuremark.com/compare?2k3=2269486 Ktos powie ze roznica w 3Dmarku 05 bedzie duza... A ja mu powiem gowno prawda :] Dowod: Jest szafirek 9800pro 440/780 takty i proc prawie 2,2GHz i zrobił 2826pkt w 3Dsmarku 05. A teraz mamy zas R9700pro po kreceniu na 415/724 proc około 2,4GHZ wynik 2798pkt... Dalej Radek 9700non pro 425/690 proc 2,2GHz wynik 2744pkt.... Tutaj cytat z wgk forum : "2574pkt | Crollek | Hercules Radeon 9800 325/590@415@740 | Intel PentiumIV 2.66Ghz@3.6Ghz (20x180Mhz) Poprostu mnie zatkało.To ja na moim marnym athlonie i słabo jeszcze wykreconym R9700non pro zrobiłem ponad 2600pkt a tu co? Sławny herkules wykrecony robi mniej od mojego r9700?? Tutaj zas mamy chyba juz bardzo ciezko osiagalny wynik w 05 marku ale trzeba pod uwage wziac to ze procesor to Athlon 64, 1GB ramu i karta takty 445/770.... http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1122297 Wniosek: Czy jest sens dawac 100zł wiecej zeby miec z 30pkt-100pkt wiecej w 3Dmarku 05 po podkreceniu...... Jeszcze co do 3Dmarka 01 .... Mamy tutaj R9800pro procek Athlon 64 podkrecony na 2400MHz grafa 415/740 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8477840 A tu mamy konkurenta R9700pro procek Athlon 64 2,6GHz grafa 440/728 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8500717 Roznica na korzysć R9700pro to prawie 900pkt co wynika pewnie z lepiej wykreconego procka :) No i tu mamy chyba jeden z najlepszych wynikow w Polsce R9800 445/770 proc Athlon 64 2,6GHz 24186 3D marks http://service.futuremark.com/compare?2k1=8658820 I nasuwa mi sie pytanie... Czy jakby tamten R9700pro ktory zrobił 23697pkt był na tym samym konfigu i miał te same takty zrobiłby by tyle samo pkt czy wiecej??Mysle ze tak :) Tyle ode mnie...Mysle ze da to co niektorym do myslenia bo ja nie widze sesnu w kupywaniu R9800pro po 500zł jak za 350zł mozemy kupic R9700pro ktory jest minimalanie gorszy.... skoro wy gracie w te smarki to powodzenia..., ważne jak się zachowują w grach!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Radeon 9700 (a nawet 9500) to ta sama architektura co w Radeonie 9800 XT. Dzięki zmianom fizycznym ( drobne zmiany w warstwach rdzenia i materiałach { określenie lepsze jest nietrafne , raczej inne } ) odprowadzanie ciepła jest znacznie efektywniejsze ( w strukturze GPU ) dzięki temu można to 350/360 wyżej taktować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...