-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 nie podkrecisz do poziomu 9800 PRO bo 420 na rdzeniu bez v-modów jest niewykonalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 nie podkrecisz do poziomu 9800 PRO bo 420 na rdzeniu bez v-modów jest niewykonalnePokaz mi 9800pro taktowanego domyslnie 420MHz :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Hej czy ja cos muwiłem że jestem zawiedziony z radka?? I to że chce dokładac do lepszego pentaka to nie jest jeszcze pewne, i jeszcze go nie kreciłęm, wiec jak narazie siedzcie cicho bo akurat mój egzemplarz moze sie pieknie podkręcac. I tak czy siak nie był bym w stanie dołorzyc do 9800 Pro wic nie robi mi to zadnej różnicy, a z drugiej strony sprawa wygląda nastepująco. Różnica miedzy tymi kartami to 100 zł, a pentagram alcu kosztuje cos w granicach 65 zł, kupie tego pentagrama podkrece go do poziomu 9800 pro i jestem podjarany a 65 zł to nie 100 a wydajnosc mam praktycznie ta samą :-P haha i co mysle ze to wystarczające argumenty :wink: po pierwsze, walisz orty, po drugie może! podkręcisz do Pro, ale Pro podkręcasz najmniej jak XT a nawet 450/800, a tak już twój nie pójdzie. Mogłeś poczekać i qpić okazyjnie 9800. Edytowane 10 Grudnia 2005 przez booczeek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 zmiana chlodzenia rozciagniecie wydatkow w czasie moze w tym mieciacu kupil karte ,a za miecha kupi chlodzenie czasami tak wychodzi ze nie ma sie kasy ,a dla kompa to nie ma co sobie zyl wyprowac bo dozbierac i kupic r9800pro ,to wszyscy by mowili : trzeba bylo dozbierac jeszcze miesiac i kupic r9800XT jakby kupil r9800XT to: trzeba bylo poczekac ,bo juz wyszly x800gt i tak w kolko :] nie warto kupowac wiatraka do grafy za 65pln ,bo za 70pln to od biedy mozna zlozyc WC na grafe (wiekszy pojemnik z woda zamiast chlodnicy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bywały rekordy na 9700 ktorych by sie R9800pro powstydził :-P np. http://service.futuremark.com/compare?2k3=2269486 R9800pro jak dobrze pamietam ma takty 380/680 a tyle ja u siebie dam rade podkrecic bez vmoda :-P albo moge 395/370 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bywały rekordy na 9700 ktorych by sie R9800pro powstydził :-P np. http://service.futuremark.com/compare?2k3=2269486 R9800pro jak dobrze pamietam ma takty 380/680 a tyle ja u siebie dam rade podkrecic bez vmoda :-P albo moge 395/370 :-P zawsze trafiają się jakieś "rodzynki", ale nie każdy tak idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) booczek ja rozumiem że ,,uwielbiasz,, swojego mediona, ale ja choc bym sie....... ehm ehm to nie był bym w stanie dołorzyc do 9800 Pro, a teraz wychodzi na to że i Pentaka nie bede miał a wiec i 9800 Pro tymbardziej, każdy wie że 9800 Pro jest lepszy ale dla mnie wystarcza 9700 pro a i jeszcze sie za O/C wezmę to sie zobaczy. I żeczywiscie kupił bym 9800 Pro, podjarany ogłosze sie na tweaku że stałem sie szczęsliwym posiadaczem 9800 Pro a tu nagle taki booczek czy Tomkiler buuuuu trzeba było poczekac i kupić okazyjnie Xt i tak w kółko. Pozdro p.s i tak nie wytrzymał bym tak długo bez kompa tzn gdybym miał kupowac 9800 pro to musiałbym sporo czekac zanim bym dozbierał, a w tym czasie siedziec na baaaadziwenej rivie to koszmar (naprawde) :angry: Edytowane 11 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) No panowie dzisiaj zabrałęm sie za małe O/C. Rdzenia nawet nie ruszałem bo z takim chłodzeniem to nie da rady, ale wziąłem sie za pamiątki. Przed klikaniem w ,,plus,, na pamięciach w ATT tak sobie pomyslałem bardzo chciałbym dobić do tego 680 mhz (jak w 9800 Pro :wink: ) i klikam co 5 mhz i sprawdzam skanerem artów. Ale niestety musiałem juz jechac w jedno miejsce i musiałem kompa wyłączyc, ale udało mi sie dojsc na gołych pamięciach do 665 mhz i wydaje mi sie że to tak spokojnie poszły, potem dalej powalcze, a co bedzie jak kupie radiatorki :D Mysle że pujdą do 680 mhz..... tak sobie po cichu marzę :wink: Pozdro UPDATE: Mimo wszytsko podkreciłem go do 680 mhz i chyba poszedł spokojnie na tyle możliwe ze pujdzie na 700 mhz i przeszedł 3d marka oto wynik 3d mark 2k3 wynik słaby ponieważ rdzen kompletnie nie ruszany, a w smarkach chyba naważniejsza role odgrywa rdzeń, ale nic ciesze sie ze poszły na 680 mhz :D Edytowane 11 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...