Skocz do zawartości
Gość Soker

3400+ Clawhammer 1mb Cache

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem po googlach, po xtremesystems, po tweaku i niewiele znalazłem, poniewaz na dniach bede mial wlasnie takiego procka lecz nie mam pojecia jak to z tymi Clawhammerami było, wiem ze wydajny bo w standardzie ma 2.2GHz i 1MB cache ale czy osiągne na nim cos ponad to 2.2 - niewiadomo, lecz moze jednak ktos z was posiadal procka z identycznej (podobnej serii) i wie cos na jego temat..

Dołączona grafika

Czy do niego konieczne będzie przywalenie cos a'la 64freezer czy wystarczy box AMD ? bo jest on w 0.13um a cos mi sie kiedys o uszy obiło ze strasznie sie grzeja przy wyzszych zegarach ;)

Jeśli podczas szukania przegapiłem cos istotnego nie bijcie :) wezcie pod uwage staż B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rev C0 (AP) nie obsługuje trybu 2T, słabsza do oc wersja ClawHammer'a(s754).Grzeją się też mocno więc box w stresie na maxa będzie chodził już nie wspominając o hałasie który wygeneruje.Freezer 64 to minimum; do dużego oc może być mało są już wydajniejsze AC. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rev C0 (AP) nie obsługuje trybu 2T, słabsza do oc wersja ClawHammer'a(s754).Grzeją się też mocno więc box w stresie na maxa będzie chodził już nie wspominając o hałasie który wygeneruje.Freezer 64 to minimum; do dużego oc może być mało są już wydajniejsze AC. :wink:

To że nie obsługuje 2T oznacza iz moje pamięci będą biegać tylko 1T ?

Co masz na myśli mówiąc "słabsza do oc wersja ClawHammer'a(s754)", przeciez to jest ClawHammer s754 - chodziło Ci rev?

Zamierzam kupić Freezera 64 pr0 B)

Nikt więcej juz nic niewie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!.Tak będzie obsługiwał pracę pamięci tylko w trybie 1T.

2.Są dwie rewizje ClawHammer'a C0 i CG(ta obsługuje 2T) i ta pierwsza generalnie gorzej się kręci od tej drugiej.Mówię generalnie bo jak wiesz w każdej rev trafiają się perełki,średniaki i padaki na którą tarfisz w to już Twoje szczęscie.

3.Freezer 64 PRO powinien styknąć. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi