TTET Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Czesc, otoz jestem nieszczesliwym posiadaczem neostraty kasy, oczywiscie zawsze jak gram czy przegladam stronkim musi mnie rozlaczyc od czasu do czasu. Zastanawialem sie nad kupnem routera, zeby mnie nie rozlaczalo. Modemy, routery i inne tego typu rzeczy sa dla mnie czarne, wiec mam pytanie do forumowych ekspertów (i nie tylko :) - jaki router wybrać ?? zeby byl w rozsadnej cenie i zeby hulal jak nalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 rozu,iem ze masz neo adsl? w czym niby ma tobie pomoc router? lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 rozu,iem ze masz neo adsl? w czym niby ma tobie pomoc router? lol Router potrafi połączyć sie automatycznie (Nie każdy) w razie 1. Zaniku zasilania 2.Zwisu neostrady 3. Utraty połączenia w inny dowolnie wybrany sposób ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 jsli chodzi o autolaczenie to winda to tez obsluguje lol a poza tym jest mase programow ktore przyspiesz neo i podtrzymuja polaczenie np cFos - jest zajebisty router wymyslono tylko po to jak nazwa wskazuje aby kierowac ruchem w sieci a nie do internetu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTET Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=319 - no wlasnie nie wiem kktory z tych wybrać :/ avecezary - mógbłys podac nazwe albo linka, gdzie moglbym pobrac taki programik :) ? Edytowane 6 Grudnia 2005 przez TTET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 jesli chodzi o NEO to musisz dzwonicz i meczyc providera sam nic nie poradzisz jaki masz modem bo jesli thomson to nieporozumienie i kaszana :(((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTET Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 jesli chodzi o NEO to musisz dzwonicz i meczyc providera sam nic nie poradzisz jaki masz modem bo jesli thomson to nieporozumienie i kaszana :(((((((((( Sagem Fast 800, dzwonilem do nich ale oni jak zwykle maja w nosie klientow :/ Moi kupmle maja routery i im nie rozlacza (maja neo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 jesli maja neo to po co im router? jesli chodzi o wznawianie polaczenia to i tak jak grasz to zanim sie polaczy to juz kicha :((((((((( modem sagem jest ok ale moze sprobuj u siebie jaki router/modem i zobacz czy jest OK moim zdaniem to wina laczy NEO to ze kumple maja ok to nie znaczy ze u CIEBIE tez tak musi byc bo moze z innego polaczenia fizycznie kozystasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misi0r Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Mam w bloku małą sieć komputerową. Prowadzimy to wszystko na starym routerze asmaxa, który nie ma możliwości QoS i w związku z tym występują problemy związane z zapychaniem łącza przez niektórych użytkowników sieci. Moje pytanie brzmi więc tak: Jaki router najlepiej kupić ? (wiem że najlepszym rozwiazaniem byłby serwer na linuxie, tylko że nikt tutaj by go nie obsługiwał) Chciałbym głównie żeby miał on taką możliwość rozdziału łącza, żeby jego (przykładowo)75 % szło na p2p a 25 % na http, jeśli taka możliwość istnieje. Cena raczej gra rolę i myślę że nie bylibyśmy w stanie wydać więcej niż 600zł. Pozdrawiam. Edytowane 6 Grudnia 2005 przez misi0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 nie napisales ile kompow macie w sieci :P ale moge polecic Linksysa i D-linka ewentualnie Cisco (lepszy linksys :P ) ale ceny moga powalic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misi0r Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 W sieci jest 6 kompow Dzięki za radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...