Bula i spula Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Nie no, już mnie to doprowadza do szału! Mam problem z nowym kernelem (2.6.14.2) - skompilowałem go korzystając z poradników do kernela typu 2.2.22 i jak odpalam z taką dopiską po ścieżce do kernela, jak miałem w poprzednik (2.6.9-1.667) to mi się zatrzymuje na Uncompressing Linux... OK. Booting the Kernel A jak niec nie wpiszę to się zatrzymuje na ...hda 19800MB hda1, hda2 < (czy jakoś tak) i tak stoi... :mur: :mur: :mur: Proszę, pomóżcie!!!!!! Utworzyłem initrd przez mkinitrd. A może źle skonfigurowałem kernela przed kompilacją??? Kurka, zna ktoś może jakiś poradnik kompilacji w wersji przynajmniej 2.6.0 po polsku??? Proszę o linki. Pozdrowienia/bis :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 25 Listopada 2005 przez Bula i spula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sam Sung Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Napisz coś więcej, jaka dystrybucja linuxa, wklej /boot/grub/menu.lst... Radzę pozbyć się initrd. Skoro i tak kompilujesz jądro pod swój system, to raczej nie potrzebujesz tego mechanizmu. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Sam Sung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Już problem rozwiązany - poszedłem na automaat i wpisałem make install po instalacji pakietów i już wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...