safix Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Witam Mam zamiar zakupić zestaw głośników( 5 głośników + subwoofer do kompa) Mercury 5+1 6200W PMPO ver.Max-X drewno za kwote około 220zł. Prosze szanowne grono forum o wypowiedz na temat tego sprzętu ,nie wiem czy moja decyzja jest słuszna ,może ktoś potrafi mi doradzić lub zasugerować inny rodzaj zestawu ,zaznaczam że kwota jaką dysponuje to max 250zł. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Jeśli ma to być 5.1 no to chyba wyboru za bardzo nie masz. W tej cenie zawsze będzie łajno. 6200W PMPO... ja już wymiękam liczbami -_______- Po prostu nie mam już siły na to. Powiem krótko - ten sprzęt jest cienki, ale w tej cenie lepszego nie znajdziesz. Chcesz to bierz. ja bym wolał wydac 200 zł na porządne słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A ja w komisie za 350zł widziałem monitory NAD 802 :), do nich jakiegoś PRLowskiego amplitunera lub wzmacniacz Radmor, Elizabet II, WS 303 i na te pierdziawy 5.1 patrzeć nie będziesz. Z czasem jak poznasz co jak gra to zdecydujesz się na lepszy zestaw grający (5.1 czy stereo) Aby móc cieszyć się subwooferem to musi być to konstrukcja dobra a nie to co oferują wszystkie zestawy 5.1 do kompa (jednostajny, męczący bas mocno podbite 90Hz), gdzie się nie uświadczy niskiego, cichego, miękkiego ale wyraźnie słyszalnego pomruku z kontrabasu czy jakiegoś samla z syntezatora Zasadniczo wszystkie te 5.1 podobnie grają może tylko te bardziej markowe głośniej i wyraźniej ale tylko może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 pozatym wątpie zeby autor tematu był audiofilem.. zadowoli się imho tym zestawem jak i każdym innym... cośtam 5.1 bedzie słychać.. to jest jeno kwestia głóśności zestawu, mocy basu, oraz jakości basu... efekt moze nie będzie identyczny jak na droższym sprzęcie, ale efekty 5.1 będą słyszalne... W końcu tu głównie chodzi o rozmieszczenie głośników. różnica jest bardziej widoczna w analogi do samochodów... maluch czy fiat uno... oba to samochody i da sie jeździć.. ale jeden może szybciej (głośniej) i jest bardziej komfortowy w uzytkowaniu (jakos wykonania chociażby pokręteł volumacji w zestawie 5.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safix Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No ale człowiek uczy sie całe życie dzięki wszystkim za komentarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...