TomkC Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Kupiłem sobie płyte Shuttle AK32A (chipset VIA KT266A) i procesor Duron 1800 Mhz (Applebred) i wszystko jest ok chodzi bardzo stabilnie i nie ma żadnych problemów oprucz jednego, otóż płyta rozpoznaje ten procesor jako Unknown CPU type 2200+ czyli go wogóle nie rozpoznaje. Teraz tak mam BIOS z 01/20/03 a na stronie producenta najnowszy dostępny to 11/25/03. Czy po aktualizacji ten procesor będzie wykrywany jako Duron czy dalej tak samo? Może ma ktoś z was ten procesor na tej płycie, bo po prostu chciałbym wiedzieć czy jest sens aktualizować ten BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Przeczytaj informacje na temat najnowszego biosu to się dowiesz jakie oferuje zmiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomkC Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 W opisie jest support AMD Duron 1.3GHz Palomino CPU. Jednak wydaje mi sie że powinien i Applebreda obsługiwać w końcu te procesory wyszły w 2003 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 ciesz sie ze dziala w koncu mysli ze masz athlona 2200+ - to by sie zgadzalo bo 1800MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomkC Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zaaktualizowałem BIOS do najnowszej dostępnej wersji i teraz procesor ten jest poprawnie rozpoznawany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...