Skocz do zawartości
Slaw268

Literki Dysku Twardego W Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem: podłączałem dysk kolegi i mi sie zawiesił w pewnym momencie win xp więc odłączyłem jego dysk i się pomieszało troche dysk miałem podzielony na 2 partycje "c" i "d" (na "c" system) a teraz "d" wskoczyło mi na "e", a naped wirtual cd mam pod literką "d"! jak można szybko przywrócić zeby partycja niegdyś "d" była znowu pod literką "d" a nie jak teraz "e" bo mi wiekszość skrutów szuka na "d" a teraz ta partycja jest e z góry dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co takie jazdy? Ja jak chce dwie litery napedow zamienic miejscami, to robie tak (zalozmy, ze chce zamienic D i E):

D zamieniam na byle co, np. na P; E zamieniam na D; P zamieniam na E

Zadnych restartow :)

Dokładnie, wystarczy zwolnić w zarządzaniu jąkąś literę, zastąpić i to wszystko. A są ludziska co resetują BIOSY , formatują dyski itd. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co jeśli zechce zmienić litere dysku na której mam system zainstalowany?

np. teraz utworzylem dodatkowa partycje

mimo ze jest na poczatku dysku twardego w MOJ KOMPUTER pokazuje mi jako ostatnią

tam mam system zainstalowany e:

i chce teraz zamienic E: na C:

jak to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi